Dutch Optics Centre

Dutch Optics Centre: Stralend merk, een strakke website en lasers.

Wat wij hebben gedaan:
Dutch Optics Centre whiskyfriday doc case
Dutch Optics Centre spacex VBNb52J8Trk unsplash e1634807479641

Wie of wat is Dutch Optics Centre?

Dutch Optics Centre is een initiatief van TNO en de TU Delft gericht op het stimuleren van de Nederlandse industrie op het gebied van optica en optomechatronica om de benutting van de Nederlandse wetenschap te vergroten door gezamenlijke R&D (research en development). Ze helpen met het produceren van opto-mechanische componenten voor zeer nauwkeurige producten zoals satellieten, telescopen, microscopen, inspectie-instrumenten.

Simpel gezegd: ze zijn uitvinders van “hele gave lasers”

De uitdaging: een website ontwerpen waar mooie uitvindingen tot zijn recht komen

De website moet voorzien zijn van de laatste ontwikkelingen die perfect aansluiten op de doelgroep en de doelstellingen. De website moet de vertaling zijn van hoe er in de wetenschap binnen Europa samengewerkt wordt. Dit betekent dat de persoonlijke benadering ook op de website terug moet komen.

Een WordPress website die eenvoudig te beheren is

Het antwoord op deze uitdaging is een informatieve, moderne website met een veelzijdige hierarchy in één overzichtelijk platform dat nog steeds eenvoudig te beheren is. Het platform en het database gedeelte is op maat gerealiseerd met WordPress. FacetWP is gebruikt om de bezoeker snel antwoord te geven op zijn vragen.

Dutch Optics Centre Artboard – 18
Dutch Optics Centre Artboard – 21
Dutch Optics Centre Artboard – 20
Dutch Optics Centre Artboard – 19

Hoe hebben we meerdere toepassingsgebieden overzichtelijk gehouden?

We monitoren constant de gebruikers. Dit doen we middels het meetplan en andere online tools. We vragen onszelf continue af hoe we de gebruiker een nog betere gebruikerservaring kunnen bieden. Op deze manier sturen we op het behalen van de gestelde doelstellingen en bouwen we aan een website die zo effectief mogelijk door de doelgroep te gebruiken is.

Meer weten over deze case?

Of wil je een vergelijkbaar project starten? Sergio kan je hier alles over vertellen. En wie weet… misschien matchen we wel.

Sergio
Art Director
Dutch Optics Centre wf team img 2021 0004 sergio