Nederlandse AI Coalitie

Van informatieve website naar hét centraal informatiepunt omtrent AI in Nederland

Wat wij hebben gedaan:
Webdesign Whisky Friday

Van informatieve website naar hét centraal informatiepunt omtrent AI in Nederland

Artificial intelligence wordt steeds belangrijker In de wereld. Door de opkomende impact van AI werd het hoognodig om de Nederlandse AI-activiteiten te stimuleren. Om dit te realiseren is het Nederlandse Artificial Intelligence Coalitie (NL AIC) opgezet.

NL AIC heeft enorme ambities. Bij ons lag de uitdaging om een online platform te ontwikkelen waarin deze ambities kunnen groeien. Hiervoor hebben we gezamenlijk een strategie uitgetekend en opgedeeld in meerdere fases.

Voor de lancering van NL AIC hebben we de volledige brand identity ontworpen en een duidelijke informatieve website ontwikkeld. In de opvolgende fases hebben we de website uitgebreid tot een gigantisch kennisplatform inclusief: evenementen inschrijvingen, deelnemer registraties, online trainingen, verschillende positioning papers en is de website gekoppeld met een CRM.

Nederlandse AI Coalitie Webdesign bureau den haag
Nederlandse AI Coalitie Webdesign bureau den haag

Brand identity

We zijn begonnen met het ontwerpen van de brand identity, dit zorgt voor duidelijkheid en cohesie in toekomstige ontwerpen.

Het investeringsvoorstel bevatte veel tekst, de nadruk lag dan ook op het strak en overzichtelijk weergeven van deze tekst. Dit hebben we gedaan door het toepassen van duidelijke koppen, subkoppen en kleurstellingen. Verder hebben we nog custom icons gemaakt voor de toepassingsgebieden en bouwstenen, visuele uitingen bij tekst zorgen er namelijk voor dat de lezer meer informatie kan opslaan.

Nederlandse AI Coalitie Webdesign bureau den haag

Microsite waar partners kunnen deelnemen aan online-sessies.

De vraag… Over 1,5 maand organiseren wij een online evenement voor onze 350+ partners. Dit event bestaat uit verschillende online sessies over verschillende AI-topics. De deelnemers moeten zich apart kunnen aanmelden voor de sessies. Trouwens het programma staat nog niet vast. De uitdaging… Een gebruiksvriendelijke event-pagina maken, waar partners per sessie kunnen aanmelden en info kunnen vinden.

Nederlandse AI Coalitie Webdesign bureau den haag

Heel veel tekst en toch gelikt

Belangrijke zaken communiceren naar hoge piefen van de overheid en multinationals is altijd lastig. Veel onderzoek veel tekstuele revisies en altijd een heel strak schema. Gelukkig konden wij ons steentje bijdragen om de zorgen over de uitstraling op ons te nemen. Zo konden zij zich focussen op de inhoud en wij om de documenten visueel aantrekkelijk en helder over te brengen.

reclamebureau den haag communicatie bureaulogo-laten-maken huisstijl laten maken

“Whisky Friday is een creatief en servicegericht bureau. We zijn enorm trots op onze website en huisstijl, die door hen ontwikkeld is. Ze ‘bouwen’ niet alleen websites, maar denken ook echt met je mee om tot een doelgerichte website te komen. Een aanrader om met dit bureau in zee te gaan!”

Saskia Groenendijk, Communicatie manager bij Nederlandse AI Coalitie

Meer weten over deze case?

Of wil je een vergelijkbaar project starten? Sergio kan je hier alles over vertellen. En wie weet… misschien matchen we wel.

Sergio
Art Director
Nederlandse AI Coalitie Webdesign bureau den haag
Webdesign Whisky Friday
Solon Advocaten

Solon Advocaten, Van A tot Exit

Multiple Impact Webdesign bureau den haag
Multiple Impact

Website-ontwerp voor het beste advies- en beheerbedrijf in zijn klasse

Webdesign Whisky Friday
Archipel Tax Advice

Van Start-up naar Scale-up met behoud van de heerlijke identiteit

4.8
4.8/5