Whisky-Friday-Logo__preloader
 

Account hotmail.com

Hoe voeg ik een email account toe aan hotmail.com?

Het kan soms handig zijn om je e-mails in hotmail.com te beheren. Hotmail heeft de functionaliteit om een bestaand e-mailaccount toe te voegen aan je Microsoft account. Hoe je dit doet leggen we je in deze handleiding uit. Je dient overigens wel eerst een e-mail account bij ons aan te maken. Hoe je dat doet lees je in een andere handleiding: Hoe maak ik een email account aan in DirectAdmin? LET OP, middels dit stappenplan zorg je ervoor dat nieuwe e-mails in je Hotmail inbox terecht komen en je hier vandaan ook kunt mailen. Verzonden e-mails worden niet opgeslagen en zijn niet meer in te zien, dit is een bekend probleem bij Hotmail die ze helaas niet gaan aanpakken.

Stap 1

Ga naar Hotmail.com en log hier in met een bestaand Microsoft account. Heb je nog geen Microsoft account? Klik dan op “Maak er een”. Zodra je bent ingelogd ga je naar het tandwiel / instellingen icoontje rechtsboven op de pagina. Klik hierop en selecteer de optie “Opties”.

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht. Klik nu in de linkerbalk op E-mail > Accounts > Verbonden accounts

Stap 3

Je vindt hier de mogelijkheid om een “ander e-mailaccount” toe te voegen. Klik hierop:

Stap 4

In het venster dat je nu voor je ziet, zie je de velden E-mailadres en Wachtwoord. Vul hier je e-mailadres bij ons in en het wachtwoord dat je daarbij hebt aangemaakt.

Stap 5

Je krijgt nu de keuze of je een IMAP of POP3 verbinding wilt gebruiken. Wij kiezen in deze handleiding voor de verbinding IMAP. Dit is omdat bij een POP3 verbinding de e-mail word gedownload en hierdoor (afhankelijk van de instellingen) ook direct van de server worden verwijderd. In tegenstelling tot POP3 worden bij IMAP de mails niet gedownload maar gesynchroniseerd met de mailserver, wat in veel gevallen beter werkt. Ga nadat je de keuze IMAP hebt aangegeven door naar de volgende stap

Stap 6

Je ziet nu een pagina waar je de account en serveergegevens op moet geven. Vul ze in zoals in het voorbeeld. Het serveergedeelte dien je net zo in te vullen als het voorbeeld. De accountgegevens dien je uiteraard naar je eigen gegevens aan te passen.

Stap 7

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je e-mail account toegevoegd aan Hotmail. Als er toch problemen voorkomen kun je ons een bericht sturen en dan helpen wij je graag!