Whisky-Friday-Logo__preloader
 

Email Android

Hoe stel ik een e-mail account in op Android?

In de tijd van internet en smartphones is het ondenkbaar om je e-mail niet op je telefoon te kunnen bedienen. Echter is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je jouw e-mailaccount op je Android toestel instelt. Hoe je dit doet leggen wij in deze handleiding uit. In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld een Samsung toestel. De manier voor het aanmaken van een e-mailaccount kan bij de toestellen verschillen. In het voorbeeld maken we gebruik van de meest recente Android versie. Allereest dien je een e-mailaccount in DirectAdmin aan te maken. Hoe je dat doet staat beschreven in een andere handleiding

Stap 1

Ga nadat je een e-mailaccount hebt aangemaakt naar de instellingen op je telefoon. Scroll naar beneden totdat je bij “accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

Stap 2

Stap 3

Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen

Stap 4

Voer hier je emailgegevens in en klik op “Inloggen”.

Stap 5

Selecteer nu IMAP-Account of POP3-Account. In het voorbeeld maken we gebruik van IMAP. Op het moment dat je dan via je telefoon een e-mail verwijderd, verwijder je de e-mail ook op de server zodat het bij alle toestellen word verwijderd

Stap 6

Je komt op een nieuwe pagina terecht. Voer bij de gebruikersnaam je volledige e-mailadres in. En bij wachtwoord je wachtwoord. Voer bij “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen in dat in de onderstaande afbeelding staat en selecteer bij Beveiligingstype de optie “SSL”. Klik daarna weer op “inloggen”.

Stap 7

Voor de uitgaande server voer je weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergeven. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast selecteer je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” en voer je daaronder de e-mailsgegevens in. Klik nu weer op “inloggen”.

Let op: Het kan voorkomen dat als je op een Android een e-mailaccoutn instelt en je geeft een onjuist wachtwoord op je niet de melding krijgt dat de gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is. Maar dat de mailserver niet reageert. Als je er echt niet uitkomt kun je ons een bericht sturen en helpen wij je graag!