Email instellen op Gmail

Overzicht

Ga naar https://gmail.com/, log hier in met je bestaand Google account.
1. Instellingen
Ga naar het gereedschaps-icoontje rechts bovenaan de pagina, klik hierop en selecteer “Instellingen”. Er klapt zich in dit geval een menu / dropdown uit zoals in het plaatje hieronder.
Gmail stap 1
2. Accounts
Je komt op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu “Accounts”. Nu krijg je de mogelijkheid om een eigen e-mail account toe te voegen. Klik op: Een e-mailaccount toevoegen.
Gmail stap 2
3. Server instellingen

Er opent een pop-up, in deze pop-up geef je je email adres op zoals je deze gekregen hebt.

Daarna krijg je de mogelijkheid om de emailgegevens in te geven. Let op dat je dit zorgvuldig doet, anders zal de email niet goed opgehaald kunnen worden. Hieronder een opsomming van hetgeen je moet invoeren:

  • Vul bij gebruikersnaam jouw eigen emailadres in.
  • Bij wachtwoord voer je het wachtwoord in dat jij gekozen hebt in.
  • Bij POP-server voer je in: mail.zxcs.nl
  • Bij de poort, kies de poort : 995
  • Altijd een beveiligde SSL verbinding gebruiken moet aan, zodat jouw email verkeer volledig veilig is en niet te onderscheppen valt.
4. Account succcesvol toegevoegd
Je krijgt nu de melding dat het toevoegen geslaagd is. Wanneer je ook emails wil versturen via Gmail volg je de volgende stappen.
Gmail stap 4
5. Account instelling email verzenden
Bij de “SMTP-server” voer je de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding hieronder. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van je email account in. Selecteer ook nog “Beveiligde verbinding via SSL”.
Gmail stap 6
Je krijgt nu een scherm te zien waar je een controlegetal dient over te nemen vanuit je emailaccount.Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je email account toegevoegd aan Gmail.