Whisky-Friday-Logo__preloader
 

Gmail account

Hoe stel ik een email account in bij Gmail?

Soms kan het makkelijk zijn om het e-mailverkeer via Gmail te laten lopen. Gmail heeft de functionaliteit om een bestaand e-mailaccount toe te voegen aan je Gmail account. Hoe je dit voor elkaar krijgt leggen we je in deze handleiding uit. Je dient overigens wel eerst een e-mailaccount bij ons aan te maken. Hoe je dat doet lees je in een andere handleiding: Hoe maak ik een e-mailaccount aan in DirectAdmin. Ga om te beginnen naar https://gmail.com/, log hier in met een bestaand Google account.

Stap 1

Zodra je bent ingelogd druk je op het instellingen icoontje rechts bovenaan op de pagina. Selecteer daarna “instellingen”. Er klapt zich een dropdown menu uit die eruit ziet als in het plaatje hieronder.

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina. Selecteer boven in het menu “Accounts”. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een eigen e-mail account toe te voegen. Klik hier op: Een e-mailaccount toevoegen.

Stap 3

Er opent nu een nieuw venster, in dit venster geef je je email adres op zoals aangemaakt in ons DirectAdmin controlepaneel. Daarna krijg je de keuze om de e-mailgegevens in te geven. Let op dat je dit zorgvuldig doet, Anders zal de e-mail niet goed opgehaald kunnen worden. Hieronder een opsomming van hetgeen dat je moet invoeren:

  • Bij gebruikersnaam mag je jouw eigen gemaakte e-mailadres invoeren
  • Bij wachtwoord voer je het aangemaakte wachtwoord dat jij hebt gekozen bij het aanmaken van het e-mailadres in het DirectAdmin controlepaneel.
  • Bij POP-server voer je in: mail.zxcs.nl
  • Bij de poort, kies je de poort : 995
  • Een kopie van opgehaalde berichten achterlaten is optioneel. Als je dit wil vink je dit aan. Aangezien Gmail ze ook opslaat adviseren wij de optie uit te laten staan.
  • Altijd een beveiligde SSL verbinding gebruiken moet aan. Zodat jouw e-mail verkeer volledig geëncrypt is niet onderschept kan worden.
  • Inkomende berichten labelen is optioneel. Stel je wil dat ze automatisch in een map komen of een bepaald label krijgen. Dan kan je dat aanvinken. Anders mag deze uit blijven staan.
  • Inkomende berichten archiveren is ook een keuze. Indien aan, slaan ze je inbox over en komen ze gelijk in een archief waardoor je ze niet ziet tenzij je er naar zoekt.

Stap 4

Als je eenmaal alles hebt nagelopen klik je op de knop: “Account toevoegen”.

Stap 5

Je krijgt nu een melding dat het toevoegen geslaagd is. Krijg je een andere melding te zien dan kan het zijn dat de ingevoerde gegevens onjuist of de betreffende domeinnaam niet niet zo lang geleden gekoppeld is aan je webhosting pakket. Wanneer je ook e-mails met Gmail wilt versturen moet je de volgende stappen volgen.

Stap 6

Je voert je naam in waarmee de emails verstuurt dienen te worden en klikt op “Volgende stap”.

Stap 7

Geef bij “SMTP-server” de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding hieronder. Selecteer poort 465 en voer weer de inloggegevens van je e-mail account in. Daarnaast selecteer je “Beveiligde verbinding via SLL”.

Je krijgt nu een scherm te zien waar je een controlegetal over moet nemen vanuit je e-mailaccount. Typ het over en klik op controleren om je e-mailaccount toe te voegen. Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een e-mail account toegevoegd aan Gmail. Mocht je tegen problemen aan lopen dan willen wij je graag helpen.