Facebook Ads

Facebook Ads manager

Wat zijn Facebook ads?

Facebook ads ook wel Facebook marketing of Facebook advertenties is de manier van online marketing op het meest gebruikte social media kanaal ter wereld. Facebook heeft in Nederland 10,4 miljoen gebruikers waarvan 7,1 miljoen dagelijks! Door het immense bereik van Facebook is er voor elke branche wel een doelgroep die zich lokaal, landelijk of internationaal bevindt. Dit maakt Facebook een van de ideale kanalen om interactie aan te gaan met jouw doelgroep en zo potentiele klanten te bereiken.

Waarom jou bedrijf Facebook ads moet hebben

Het bereik is van je pagina is beperkt tot de personen die jouw Facebookpagina volgen. Het adverteren op Facebook is een hele goede manier om jouw niche of doelgroep online te bereiken. Je bereikt een groot publiek met een goede Facebook advertising campagne door gebruik te maken van de verschillende ad campagnes die het platform je te bieden heeft. Zo heb je campagnes om je bereik te vergroten, lead generation campagnes, branding campagnes of remarketing. Voor elk bedrijf is er wel een doelgroep of niche actief op Facebook, lees daar hieronder meer over.

Voordelen van: Facebook Ads

Nederlandse AI Coalitie wf website 2021 featured img nlaic
Nederlandse AI Coalitie

Van grafisch werk tot het ontwikkelen van hét grootste informatieplatform omtrent AI in Nederland.

Archipel Tax Advice wf website 2021 featured img ata
Archipel Tax Advice

Van Start-up naar Scale-up met behoud van de heerlijke identiteit

Lifestyle4Health Group
Lifestyle4Health

Leefstijlgeneeskunde bekend maken bij een groter publiek

SBL Cyber Security wf website 2021 featured img sbl
SBL Cyber Security

Catch me if you can… Cyber criminelen geen schijn van kans

De Rokerij wf de rokerij 001
De Rokerij

We lieten de hele visuele identiteit flink roken!

De voordelen op een rijtje

  • Goedkoop
  • Resultaten zijn direct zichtbaar
  • Doelgroepen
  • Bereik
  • Retargeting

Facebook doelgroepen

Wanneer jou doelgroep vrouwen van 20 tot 30 zijn die ook nog geïnteresseerd zijn in jurken wil je deze zo effectief mogelijk bereiken, je wil namelijk niet dat bijvoorbeeld mannen jou jurken te zien krijgen en daardoor onnodige kosten generen. Facebook geeft je de mogelijkheid om jouw advertenties alleen te laten zien aan potentiële klanten die ook echt interesse hebben in jouw producten of merk.

In de Facebook advertentie manager is het mogelijk om verschillende doelgroepen te maken, gebaseerd op de mensen die je pagina volgen of je website bezoeken. Hiervoor moet je een Facebook pixel installeren op je website zodat de gegevens van je websitegebruikers gebruikt kunnen worden. Aan de hand van de data wordt er een zogenaamde “look a like doelgroep” gemaakt, dit gebeurd op basis van interesses en demografische gegevens die overeenkomen met die van je huidige bezoekers en/of volgers. Zo kun je nieuwe klanten bereiken die vergelijkbaar of hetzelfde zijn jouw eigen doelgroep!

Facebook Ads manager
Facebook ads manager

Facebook marketing uitbesteden

Om succesvolle advertentie campagne op te zetten is de nodige kennis nodig. Als je een doelgerichte advertentiecampagne wilt inzetten, is het beter om dit aan expert over te laten. Je kan het natuurlijk wel zelf doen maar je bent veel tijd kwijt aan het inlezen in de materie en waarschijnlijk ook onnodige kosten omdat niet alles goed ingesteld staat. Whisky Friday heeft veel ervaring met het opzetten van Facebook advertentiecampagnes voor verschillende bedrijf, zodat je bezig kan houden met het ondernemen, kosten bespaart en resultaten boekt.

Wat heb je precies nodig en wat heb je echt nodig? Dat zijn 2 vragen die ontzettend goed onderzocht worden, om precies dat te leveren wat er moet zijn. Niets te veel, niets te groots, gewoon precies goed. Hele fijne samenwerking, duidelijke afspraken en grenzen en wat ik echt kon appreciëren: kom gezellig binnen! Ze zien je als mens

Wie met ons in zee zijn