Social media beheer

Social media beheer

Heb je geen tijd om je social media bij te houden kies dan voor social media beheer bij Whisky Friday. Sociale media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wil je jouw bedrijf goed op de kaart zetten, dan moet je online zichtbaar worden. Naast een eigen website is dit ook mogelijk op sociale media platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en LinkedIn. Dit zijn de grote platformen waarop je met goede content veel potentiële klanten kan gaan bereiken.

Sociale media strategie voor jouw bedrijf bepalen

Als je op een goede manier gebruik gaan maken sociale media voor je onderneming, dan is het noodzakelijk dat je een sociale media strategie opstelt. Je begint met het bepalen welke kanalen je je wilt gaan gebruiken en welke kanalen passen bij je bedrijf. Zo plaats je op Instagram foto’s en korte video’s, op Linkedin meer zakelijke berichten zoals cases en op Youtube een kijkje achter de schermen of een vlog.

Wil je een platform waarop je interactie kunt aangaan met je volgers? Kies dan voor Instagram of Facebook, bij deze kanalen staat de interactie centraal doordat je je volgers vragen kan stellen, het gesprek met ze aangaan in een direct message of de comments of een poll of quiz opstarten. De resultaten van zo’n poll of quiz kan weer gebruikt worden als klein marktonderzoek om daarop weer je content, producten of diensten op aan te passen.

Voordelen van: Social media beheer

Social media beheer
Whisky Friday Instagram

Je social media strategie laten uitwerken?

Omdat er zoveel verschillende soorten platformen zijn is het belangrijk om te af te wegen op welke sociale media jij je wilt gaat richten. Het lijkt heel interessant te zijn om op YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn actief te zijn, maar als je potentiele klanten niet op een of meerdere van platformen actief zijn heb je er niets aan. Het is vaak handiger om je te focussen op twee of drie kanalen waar de doelgroep ook gebruik van maakt en welke passen bij de uitstraling en waardes van je bedrijf. Zo is een dans filmpje maken op Tik Tok niet het correcte platform voor een advocaten kantoor.

Bij het kiezen van juiste kanalen moet je eerst kijken wat je wil bereiken met het gebruik van social media. Wil je een merk groot maken? Je huidige netwerk uitbreiden? Meer conversies? Of een band opbouwen met je volgers. Elk platform heeft weer zijn mogelijkheden, voordelen en nadelen. Natuurlijk helpen wij je graag in deze keuzes en bij het opstellen van een succesvolle social media strategie.

Fijn informeel bureau met een hoop kennis. Erg klantgericht en ook niet te beroerd om hun eigen mening te geven. Een aanrader!

Social media bureau

Je zichtbaarheid op sociale media vergroten kost tijd, creativiteit en ervaring. Mis jij een van deze factoren? Dan is het misschien wel een goede overweging om je social media beheer uit te besteden aan een social media bureau. Whisky Friday beschikt over specialisten in het beheer van sociaal media, we gaan met plezier in gesprek met je aan over de identiteit van jouw bedrijf, welke doelstellingen je met social media wil bereiken en welke strategie daarvoor nodig is.

Als de strategie bepaald is dan is het tijd voor de content, zonder leuke, interessante content kan je het hebben van een succesvol social media account wel vergeten. Het doel van ons is met jou input en kennis van de branche unieke content te produceren, welke potentiële klanten interessant vinden, de interactie mee willen aangaan maar het ze ook aanzet tot actie zoals het liken en delen of een aankoop doen.

Social media beheer
Social media beheer

Waarom je social media uitbesteden?

In online samenleving die 24/7 online is, besta je eigenlijk niet meer als je geen social media account hebt. Maar het aanmaken van alleen een Facebookpagina, een Instagram account of een LinkedIn-profiel ben je er nog lang niet: je moet namelijk gestructureerd actief zijn en een content kalender hebben om je social media te laten slagen. Zo is het voor het Instagram algoritme belangrijk dat je consistent goede content op Instagram post, dit verhoogt namelijk niet alleen de betrokkenheid, maar hierdoor weet het algoritme ook dat je een kwaliteitsvol account hebt. Hier gaan dan ook best wel wat tijd in zitten die je als ondernemer beter kunt gebruiken voor hetgeen waar je echt goed in bent, daarom is handig om je social media uit te besteden

Doormiddel van sociale media beheer worden de verschillende kanalen up-to-date gehouden, zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. We weten dat je als ondernemer graag resultaat wilt zien, daarom houden we de statistieken voor je bij in eens maandelijkse rapportage waar je op de hoogte blijft van het bereik, de engagement en groei.

Routekaart naar Leefstijlgeneeskunde

Leefstijl als erkend onderdeel van de specialistische zorg

Lifestyle4Health

Leefstijlgeneeskunde bekend maken bij een groter publiek

Archipel Tax Advice

Van Start-up naar Scale-up met behoud van de heerlijke identiteit