Een langdurige samenwerking met de Coalitie voor AI in Nederland

Services

Rebranding, Huisstijl, Marketing en strategie, Websites

Branche

Overheid of Semioverheid

Opgeleverd

Brandbook & Website

In 2019 begon de reis van NL AIC met Whisky Friday, waarbij de fundering van hun merkidentiteit werd gelegd. Het daaropvolgende jaar zagen we de lancering van hun allereerste website. Als getuige van de snelle evolutie in zowel webtechnologie als kunstmatige intelligentie, werd het tijd voor NL AIC om een nieuw hoofdstuk in te gaan en hun digitale aanwezigheid te vernieuwen.

Uitdaging

NL AIC stond voor de uitdaging om hun bestaande merkidentiteit aan te passen naar een frisse en toegankelijke uitstraling. Cruciaal was het ontwikkelen van een nieuwe website die niet alleen eenvoudig te beheren en snel te laden was, maar ook intuïtief navigeerbaar voor de drie kern doelgroepen: bedrijven, burgers en de overheid. Bovendien was het van belang dat alle data naadloos van de oude naar de nieuwe site overgezet werd.

Aanpak

De rebranding van NL AIC begon met een zorgvuldige analyse van de bestaande huisstijl, waarbij de herkenbaarheid werd behouden en tegelijkertijd vernieuwing werd geïntroduceerd.

Bij het herzien van de NL AIC website lag de focus op gebruiksgemak en technische optimalisatie. We hebben de navigatie gestroomlijnd voor de drie kerndoelgroepen en gezorgd voor een snelle, toegankelijke online ervaring. Door het CMS gebruiksvriendelijk in te richten kan het NL AIC-team de site nu autonoom beheren.

In het ontwerpproces stond functionaliteit voorop, met gebruik van strategische kleuraccenten voor de herkenbaarheid.

Uitkomst

Het eindresultaat is een frisse en toegankelijke nieuwe huisstijl voor NL AIC, die de organisatie een herkenbaar maar vernieuwd gezicht geeft in een tijdperk waarin AI-ontwikkelingen razendsnel gaan. De website blinkt uit in snelheid, beheersbaarheid en een soepele data-overdracht van oud naar nieuw, waarmee NL AIC’s digitale aanwezigheid sterk en actueel blijft. Wij zijn enthousiast over het sterke fundament dat we samen hebben gebouwd en kijken uit naar het vervolg van onze langdurige samenwerking, waarbij we NL AIC zullen blijven ondersteunen in hun missie om AI in Nederland te stimuleren en vorm te geven.

Webdesign bureau den haag
Webdesign bureau den haag
Webdesign bureau den haag

Ontdek de digitale kansen voor jouw bedrijf

Wil jij jouw merk versterken? Samen ontwikkelen we een digitale strategie die aansluit bij jouw ambities. Neem contact op en we vertellen je er alles over.

Webdesign bureau den haag
4.8
4.8/5