6 Gratis AI-tools voor betere content en visuals

Deel dit artikel:

Spring snel naar:

Artificial Intelligence (AI) heeft de manier waarop we werken en communiceren veranderd. Gelukkig zijn er tal van gratis AI-tools beschikbaar om ons te helpen bij het creëren van inhoud en visuals. In dit artikel zullen we drie AI-writingtools en drie AI-beeldgeneratietools bespreken en ze rangschikken van beste naar slechtste.

De beste AI-tools voor teksten:

GPT-4 van OpenAI GPT-4: de beste AI tot nu toe

GPT-4 van OpenAI GPT-4 (Generative Pre-trained Transformer 4) is momenteel de meest geavanceerde AI-writingtool die beschikbaar is. Het is getraind op een enorme hoeveelheid tekst en kan mensachtige teksten genereren die coherent en overtuigend zijn. Klik hier om Chat-GPT te gebruiken.

De beste AI-tools voor teksten: Een robot met een laptop

Unieke features:

 • GPT-3 kan teksten schrijven in verschillende stijlen en toonaarden, van formele zakelijke communicatie tot creatieve storytelling.
 • Het kan complete artikelen en essays genereren, inclusief introducties, hoofdstukken en conclusies.
 • GPT-3’s gegenereerde teksten zijn vaak vrijwel niet te onderscheiden van door mensen geschreven teksten.

Grammarly: een goede AI voor grammatica

Grammarly is een bekende tool voor het controleren van grammatica en spelling, maar het heeft ook een AI-functie die uw schrijven kan verbeteren door middel van suggesties voor toon, woordkeuze en meer. Klik hier om Grammerly te proberen.

AI-tool gebruikt om een student af te beelden

Unieke features:

 • Grammarly biedt suggesties op basis van de toon en stijl van uw tekst, waardoor uw schrijven beter aansluit bij de beoogde doelgroep.
 • Het kan woorden en zinnen vervangen door alternatieven die de duidelijkheid en effectiviteit van uw tekst verbeteren.
 • Grammarly werkt met verschillende platforms, waaronder Microsoft Office, Google Docs en sociale media.

Headlime

Headlime is een AI-tool voor het genereren van titels en ondertitels. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om aantrekkelijke, SEO-vriendelijke titels te genereren die passen bij uw inhoud. Klik hier om Headlime te proberen.

Unieke features:

 • Headlime kan tientallen titelopties genereren op basis van één enkele prompt, zodat u de beste titel voor uw content kunt kiezen.
 • Het kan de inhoud van uw tekst scannen en suggesties geven voor relevante trefwoorden en zoekopdrachten.
 • Headlime’s gegenereerde titels zijn vaak creatief en aantrekkelijk, waardoor uw content beter opvalt.

De beste AI-tools voor beeldgeneratie:

DALL-E van OpenAI om beelden te generen

DALL-E is een AI-model dat afbeeldingen genereert op basis van tekstuele prompts. Het is in staat om complexe afbeeldingen te creëren die zijn samengesteld uit verschillende objecten, kleuren en texturen. Klik hier om DALL-E te proberen.

Unieke features:

 • DALL-E kan afbeeldingen genereren op basis van ongebruikelijke en abstracte prompts, zoals “een telescoop die een eend observeert”.
 • Het kan afbeeldingen genereren met meerdere objecten en verschillende perspectieven.
 • DALL-E’s gegen

Midjourney AI

Midjourney is een AI-gestuurde tool die afbeeldingen genereert op basis van korte tekstinputs. De tool creëert indrukwekkende en kunstzinnige afbeeldingen die verder reiken dan de verbeeldingskracht van de gebruiker. Met Midjourney kunnen gebruikers een kijkje nemen in hun eigen creatieve proces en worden ze verrast door de nauwkeurigheid van de resultaten. Klik hier om Midjourney AI te proberen.

AI Gegenereerde Robot dod

Unieke features:

 • Van ontwerpen naar bedenken: Handmatige beeldbewerking wordt geautomatiseerd, waardoor er meer ruimte is voor creatieve vrijheid. AI maakt het mogelijk om fantasie tot leven te brengen en onrealistische concepten te realiseren.
 • Gebruik in de praktijk: Art directors en foto- en videografen gebruiken Midjourney al voor concepting-doeleinden, zoals het snel schetsen van beelden ter voorbereiding op een videoproductie of het testen van composities. Hoe specifieker de commando’s zijn, hoe specifieker de uitkomst.

DeepAI’s Image Colorization om zwart wit foto’s kleur te geven

DeepAI’s Image Colorization is een tool die zwart-wit afbeeldingen kan inkleuren op basis van prompts. Het maakt gebruik van AI-technologie om de kleuren van afbeeldingen te voorspellen en in te vullen op basis van de kenmerken van de afbeelding. Klik hier om DeepAI te proberen.

Deep AI, foto van zwart wit naar kleur

Unieke features:

 • Image Colorization kan afbeeldingen inkleuren op basis van verschillende prompts, zoals “een zwart-witfoto van een strand bij zonsondergang”.
 • Het kan de kleuren van afbeeldingen aanpassen om ze meer levendig en realistisch te maken.
 • Image Colorization heeft een gebruiksvriendelijke interface en kan snel afbeeldingen inkleuren zonder dat er veel tijd en moeite nodig is.

Conclusie

De bovengenoemde AI-tools kunnen uw werk gemakkelijker maken en uw content en visuals verbeteren. Van de drie AI-writingtools is GPT-3 de meest geavanceerde, gevolgd door Grammarly en Headlime. Voor de AI-beeldgeneratietools is DALL-E de meest geavanceerde, gevolgd door Artbreeder en DeepAI’s Image Colorization. Welke tool u ook kiest, het is belangrijk om ze te gebruiken om uw creativiteit en productiviteit te verbeteren. Lees ook deze blog over AI!

(Deze tekst is geschreven door Chat GPT 4 en de afbeeldingen zijn gegenereed door Midjourney)

4.8
4.8/5