Stage lopen bij Whisky Friday – Elvira

Deel dit artikel:

Spring snel naar:

Hi Elvira, wat voor stage heb je gelopen bij Whisky Friday? (wat wilde je leren en bereiken)

Voor deze stage heb ik een meeloopstage gedaan op het gebied van Webflow / webdesign, waar ik naarmate de stage vorderde, ook front-end aan mocht toevoegen. Dit was mijn eerste stage en ik vond het erg leerzaam om te zien hoe het in de praktijk eraan toegaat. Zelf wilde ik voorafgaand aan mijn stage mezelf meer verdiepen in het grafische/branding-aspect, zeker omdat dit vanuit mijn opleiding heel erg op UX en gebruiksvriendelijkheid is gebaseerd. Ik was van tevoren dan ook erg benieuwd naar hun stylescape-proces, omdat ik dan goed kon meekrijgen hoe je samen met de klant tot een branding komt die aansluit bij het bedrijf.

Daarnaast had ik vooraf aangegeven dat ik geïnteresseerd ben in front-end en heb zeker in het tweede deel van mijn stage gewerkt in WordPress & Elementor en heb zelfs kennisgemaakt met een nieuwe programmeertaal, namelijk PHP.

Waarom heb je voor Whisky Friday gekozen?

Tijdens het zoeken van een stage vond ik twee dingen erg belangrijk: lijkt het me leuk om er stage te lopen en sluiten hun projecten aan bij mijn interesses en leerdoelen? Bij binnenkomst op de website kreeg ik gelijk een fijne en prettige sfeer en indruk. Daarnaast spraken de projecten mij ook heel erg aan door de diversiteit en fijne esthetiek die de branding goed naar voren laten komen.

Kun je een stagedag omschrijven?

Iedere dag bij WF is eigenlijk wel anders. Zo ben je de ene dag eigenlijk alleen maar bezig met een design voor één klant, maar de andere dag ben je met meer kleinere taakjes aan de slag. Dit maakt het naar mijn mening erg gevarieerd, waardoor je jezelf nooit verveelt.

Welk project was voor jou een hoogtepunt tijdens je stage?

Webdesign bureau den haag

Een project waar ik zelf erg trots op ben en dankbaar voor de ervaring, was het project Pizza Club. Hierbij heb ik onder begeleiding van mijn collega’s het hele proces van A tot Z mogen doorlopen.

Wat was het doel van dat project?

Het doel was om een website te creëren die zou functioneren als online visitekaartje en een duidelijk overzicht biedt voor de klant. Hierbij was het dus van belang dat de Pizza Club-sfeer goed en duidelijk overgebracht wordt en klanten overhaalt om bij Pizza Club hun partij te willen organiseren/vieren.

Hoe is dit project verlopen? Is het geslaagd? Wat heb je geleerd?

Zelf heb ik dit project als erg prettig ervaren en er zaten vele brainstorms, iteraties en meetings in. Hierdoor heb ik veel geleerd, zoals het verbeteren van mijn design skills, hoe klantmeetings in elkaar zitten, bouwen van een website in Webflow en kennismaken met SEO.

Tot slot waren alle besproken doelen gehaald en was de klant tevreden met het eindresultaat, waardoor ik met trots kan zeggen dat het project geslaagd is.

Webdesign bureau den haag

Met welke nieuwe programma’s en tools heb je gewerkt tijdens je stage?

Ik heb tijdens mijn stage aardig wat nieuwe tools in mijn toolbox kunnen stoppen, namelijk:

  • ChatGPT
  • Figma
  • WordPress + Elementor
  • Webflow
  • InDesign

Hoe comfortabel ben je nu met deze nieuwe tools?

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik met elke tool de basis goed beheers en deze kan inzetten. De enige tool die mij wat minder aansprak en ook wat lastiger vond in gebruik was InDesign, maar dat is ook wel een vak apart, als je het aan mij vraagt.

Zou je stagelopen bij Whisky Friday aan andere studenten aanbevelen?

Ik zou een stage bij WF zeker aanraden! Vanaf dag één word je verwelkomd in het team en heerst er een prettige sfeer. Ondanks mijn rol als stagiaire, heb ik me hier eigenlijk altijd wel als een waardige collega gevoeld en werd mijn input altijd gewaardeerd. Daarnaast heerst hier een echte win-winstelling wat ervoor zorgt dat de stageperiode voor zowel WF als de stagiair zo prettig mogelijk wordt gemaakt. Ze zijn hier dan ook geïnteresseerd in de interesses en behoeftes van de stagiair en zijn ondersteunend waar nodig. Buiten het feit dat je echt een hoop leert, is het natuurlijk ook heel vet om aan veel verschillende en mooie projecten te werken.

Hoe ziet de periode na je stage eruit?

Na mijn stage ga ik mijn studie vervolgen met de minor Visual Design & Front-end Development aan de Haagse Hogeschool.

Tot slot kan ik zeggen dat mijn tijd met WF nog niet helemaal klaar is; ik ga namelijk beginnen als freelancer en kan met trots zeggen dat mijn eerste samenwerking al klaar ligt, namelijk met WF! 🙂


Ook stage lopen bij Whisky Friday? Bekijk onze openstaande vacatures!

Nieuwe uitdaging of kansen grijpen?

Luisteren, sparren, samenwerken – dat is onze weg naar een win-win voor ons beiden. Laten we praten over jouw uitdaging:

4.8
4.8/5