Inhoudsopgave

Conversie optimalisatie: 6 tips hoe jij de aankoopbeslissing kan beinvloeden!

Lees alles over de 6 principes van de aankoopbeslissing
Inhoudsopgave

In deze serie willen we jullie van alles leren over online marketing.

In de post van vandaag bekijken we de 6 principes die aankoopbeslissingen beïnvloeden, dit wordt ook wel conversie optimalisatie genoemd. De manier waarop mensen beslissingen nemen is rommelig, toch zijn er een paar dingen die we weten over koopgedrag. Pas deze 6 principes toe om bezoekers de informatie en geruststelling te geven die ze nodig hebben om een ​​beslissing te nemen.

Categorie heuristieken conversie optimalisatie

Categorie heuristieken

Dit zijn de vuistregels die ons helpen bij het maken van een
snelle en bevredigende beslissing binnen een bepaalde categorie. Een goed voorbeeld is: Je richten op de hoeveelheid megapixels (MP) de camera heeft bij aankoop van een smartphone of hoeveel gigabytes (GB) aan data er in je bundel zit.

Kracht van nu conversie optimalisatie

Kracht van nu

De kracht van nu beschrijft het feit dat we de neiging hebben de dingen nu liever te willen dan later. Dit verklaart waarom mensen het vaak een uitdaging vinden om te sparen voor hun toekomst. Dit verklaart ook het succes van voor 20:00 besteld volgende dag in huis in plaats van te moeten wachten om een ​​product te krijgen.

Sociaal bewijs conversie optimalisatie

Sociaal bewijs

Het internet heeft mond-tot-mond reclame en aanbevelingen gedigitaliseerd, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor mensen om op sociaal bewijs te vertrouwen in hun besluitsvorming. Soms zijn we ons hiervan bewust, maar we worden vaak onbewust beïnvloed. Je herkent het vast wel dat je zonder na te denken op een advertentie klikt die een beoordeling van vier of vijf sterren heeft.

Schaarste conversie optimalisatie

Schaarste

Beperkte tijd: Denk hierbij aan, deze aanbieding is nog maar 24 uur geldig. Wanneer er een tijdslimiet is voor een product of dinest creëert dit een deadline wat mensen aanzet tot snel handelen voordat de tijd om is.


Beperkte hoeveelheid: Wanneer mensen beperkt beschikbaar zien wordt dit als een bedreiging voor hun keuzevrijheid gezien, een natuurlijke reactie om de dreiging te bestrijden en het product aan te schaffen voordat het op is.

Beperkte toegang: Wanneer er beperkte toegang is tot functies zoals
informatie, groepen wordt het interresanter. Censuur maakt mensen namelijk nieuwsgierig en exclusiviteit zorgt ervoor dat ze zich speciaal voelen.

Autoriteit conversie optimalisatie

Autoriteit

Wanneer we iemand zien als een autoriteit over een bepaald onderwerp hebben we de neiging om onze mening of ons gedrag te veranderen.
Ook hebben mensen de neiging om de leiding op te volgen van mensen waarvan we denken dat ze geloofwaardig zijn, zoals deskundige of experts.

Wederkerigheid conversie optimalisatie

Wederkerigheid

Wederkerigheid gaat over het feit dat er iets speciaals is aan de
prijs van nul. De vraag naar een product of dienst is namelijk beduidend groter bij een prijs van precies nul vergeleken met een prijs die iets hoger is dan nul.

Uit het onderzoek van gedragseconoom Dan Ariely bleek dat wanneer mensen de mogelijkheid kregen om tussen twee aanbiedingen te kiezen, De ene was een gratis Amazon-cadeaubon van $10, de andere optie een cadeaubon van $20 kon worden gekocht voor maar $7. Meer mensen kozen voor de cadeaubon van $10, ondanks de dat de andere optie een hogere waarde had.

Een ander mooi voorbeeld dat je vast wel herkent is: Gratis verzending vanaf X bedrag, vaak koop je toch iets extra om zo gratis verzending te krijgen.

Conversie optimalisatie conclusie

Wanneer je deze 6 principes van conversie optimalisatie toepast op je advertenties, teksten en website kun je de aankoopbeslissing significant beinvloeden en meer conversies behalen! Meer weten over conversie optimalistie? Kijk dan hier

Deel dit artikel:
4.8
4.8/5