Meer winst door Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een van de betere manieren om meer omzet uit huidige bezoekers te halen. Je omzet kun je laten groeien door meer bezoekers naar je website te trekken, maar als je al die nummer 1 positie in Google hebt moet je toch gaan betalen voor meer bezoekers. Door te kijken naar de struikelpunten van de website en het conversie percentage te verhogen kun je dezelfde omzetgroei realiseren met hetzelfde aantal bezoekers dat je al genereerde.

Conversie optimalisatie whisky friday

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie wordt ook wel Conversion Rate Optimization (CRO) genoemd. De kleur of vorm van buttons en de inhoud van je content zijn allemaal factoren die invloed hebben op het gedrag van de bezoekers. Door te kijken naar wie je doelgroep is, welke behoeftes zij hebben en het gedrag van je bezoekers te meten kun je de website zo inrichten dat het aantal bezoekers dat converteert groter wordt. Conversie optimalisatie is het optimaliseren van de kans dat een bezoeker converteert, simpel gezegd het maximale mogelijk uit de bezoekers halen.

Meer omzet met hetzelfde aantal bezoekers

Kijken naar de struikelpunten van de website en het conversie percentage verhogen

Alles is meetbaar

Door A/B testing een optimaal converterende website maken

Het gedrag van je bezoekers meten, en beïnvloeden

Conversie optimalisatie in 3 stappen

Wij zijn experts in SEO en Online marketing. We helpen je daarom met de digitale strategie van jouw bedrijf zodat jij kan groeien.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google

1

Discovery sessie

Elk gesprek is een nieuwe ontdekkingssessie. Voordat we onze klanten kunnen helpen met groeien moeten we zo veel mogelijk weten van de onderneming en de branche.

zoekmachine optimalisatie SEO specialist in den haag online marketing

2

Online marketingonderzoek

We gaan het landschap rondom jouw bedrijf onderzoeken en identificeren de zakelijke kansen... Onze Experts krijgen hiervan een grote glimlach.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google
3

Online Strategie

Nu hebben we een online (marketing) strategie. Deze strategie is een schatkaart dat jouw bedrijf kan gebruiken om hogere inkomsten te behalen. Let's go!

Bedrijven die online succes behalen

Cases & Testimonials

Met een vogelvlucht door al onze cases van 2022 met daarnaast een mooi woordje over onze laatste samenwerking

In goede handen:

“WF is goed in staat om – in een fijne samenwerking – ons te helpen bij het verwezenlijken van een concreet, gebruiksvriendelijk en praktisch platform voor strategische vraagstukken. Via deze ‘routekaart’ roepen we alle belanghebbenden op hun inspanningen voor leefstijlgeneeskunde zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Het platform stelt ons in staat om samen met anderen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting te geven en versnellen.” TNO namens Lifestyle4Health

Marjan van Erk

Senior project manager - TNO

Onze klanten

conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag
conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag
conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag
conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag
conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag

Contact? Reactie binnen 48 uur!

Vul hieronder het formulier in en we nemen je aanvraag vrijblijvend in behandeling. Liever bellen? Dat kan via 070 211 6779 op werkdagen, of ouderwets een handmatig mailtje naar chat@whiskyfriday.nl.

conversie optimalisatie Webdesign bureau den haag

Meest gestelde vragen over Conversie optimalisatie

Een conversie is wanneer een websitebezoeker een klant of een lead wordt.

Conversie optimalisatie is het proces waarbij het voor websitebezoekers gemakkelijker wordt gemaakt om deze conversies te maken. Hierbij worden het ontwerp, de tekst en de lay-out van de website aangepast om het voor bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken de gewenste actie te ondernemen.

Het is een proces dat zorgvuldige analyse en experimenten vereist om de juiste combinatie van veranderingen te vinden die tot de meeste conversies leidt.

Conversie optimalisatie is het proces van het verbeteren van de conversie ratio van je website bezoekers.

Dit betekent dat je tracht om meer bezoekers om te zetten in klanten of leads. Hiervoor is het belangrijk om goed in kaart te brengen hoe bezoekers je website gebruiken, en welke stappen ze nemen voordat ze besluiten iets te kopen of contact met je op te nemen.

Conversie optimalisatie is dus een belangrijk proces om meer omzet uit je website te halen.

Conversieoptimalisatie is het proces van het verbeteren van de conversieratio van uw website. Dit betekent dat meer bezoekers van uw website worden omgezet in klanten of leads.

Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw website te optimaliseren voor conversie. Enkele van de meest gebruikelijke technieken zijn het verbeteren van het ontwerp van uw website, het toevoegen van overtuigende inhoud en het optimaliseren van uw conversieformulieren.

Als u meer wilt weten over conversieoptimalisering, zijn er online veel bronnen beschikbaar. Begin met wat onderzoek en lees over het onderwerp. Er zijn ook veel goede boeken over dit onderwerp.

Indien correct uitgevoerd, kan conversieoptimalisatie uw bedrijf een aantal voordelen bieden, waaronder:

  1. meer verkeer en betrokkenheid
  2. verbeterde klanttevredenheid
  3. meer verkoop en conversies
  4. lagere kosten voor klantenwerving
  5. verbeterde ROI op marketingcampagnes
Vertrouwen winnen

Vertrouwen is ontzettend belangrijk in elk commercieel proces en online is het misschien wel de belangrijkste factor die het succes van je website bepaald. Dit doe je met branding en een consistente huisstijl bijvoorbeeld. Het internet zit namelijk vol met oplichters en criminelen op slinkse wijze webshops oprichten en zo geld afhandig maakte. Hierdoor begin jet al met een achterstand als het gaat om vertrouwen. Dit kan je opbouwen door het tonen van het team. Keurmerken, klant reviews en quotes.

Gebruiksvriendelijkheid

Met supersnel internet en de opkomst van 5g zijn we gewend aan websites die binnen een seconde laden en zijn we ontzettend ongeduldig. Google geeft miljoenen resultaten weer,naar de website van de concurrent gaan is zo gebeurd. Maak dus je website niet ingewikkeld en zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Denk hierbij aan een duidelijke navigatie en opbouw van de pagina’s, overzichtelijke titels aangezien we steeds meer scannen dan echt lezen.

Drempels weg nemen

Conversie optimalisatie is ook het wegnemen van drempels. Denk hierbij aan het verplicht moeten maken van een account waarbij al je gegevens voor nodig zijn, wanneer er alleen een mailadres nodig is verhoogt dit de conversie.

Stappenplan voor Conversie Optimalisatie

Als u wilt beginnen met het optimaliseren van uw website voor conversies, is hier een stap-voor-stap handleiding om u op weg te helpen:

1. Identificeer uw conversie doelen.

Wat wilt u dat de bezoekers van uw website doen? Zich inschrijven voor een nieuwsbrief, een product kopen of een whitepaper downloaden? Als je eenmaal weet wat je doelen zijn, kun je je gaan richten op manieren om ze te bereiken.

2. Analyseer het huidige conversiepercentage van uw website.

Hoeveel websitebezoekers zetten daadwerkelijk om in klanten of leads? Gebruik deze gegevens om realistische doelen te stellen voor uw inspanningen om de conversie te optimaliseren.

3. Identificeer gebieden van uw website die verbetering behoeven.

Zijn er bepaalde pagina’s die een lager conversiepercentage hebben dan andere? Misschien is het afrekenproces verwarrend of zijn de productbeschrijvingen niet aanlokkelijk genoeg. Door deze problemen op te lossen kunt u uw conversie verhogen.

4. Voer veranderingen door op basis van je bevindingen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke onderdelen van je website verbetering behoeven, is het tijd om veranderingen aan te brengen. Probeer verschillende tactieken zoals het veranderen van de lay-out van een pagina, het toevoegen van meer afbeeldingen of het veranderen van de formulering van uw oproep tot actie.

5. Test, test, test!

Een van de beste dingen van conversieoptimalisatie is dat u verschillende veranderingen kunt testen om te zien welke het beste werken voor uw website. Probeer verschillende tactieken uit en kijk welke resulteren in het hoogste conversiepercentage.

Conversie optimalisatie tips

Als u het conversiepercentage van uw website wilt verhogen, lees dan vooral verder. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit wat conversieoptimalisatie is, en we delen ook enkele tips om je op weg te helpen.

Conversie optimalisatie voor B2B

Conversie optimalisatie voor B2B houdt in dat je als bedrijf je website zo goed mogelijk probeert in te richten zodat bezoekers omzetten in klanten of leads. Dit doe je door het aanpassen van je website, bijvoorbeeld de lay-out, de teksten, de afbeeldingen of de buttons. Je wilt natuurlijk dat bezoekers zo makkelijk mogelijk hun weg vinden op je website en dat ze alle informatie krijgen die ze nodig hebben om tot een besluit te komen.

A/B testing met conversie optimalisatie

Een A/B test is het opsplitsen van bezoekers in 2 groepen, beide groepen krijgen een andere variant van je website te zien. Een hele simpele effectieve test is bijvoorbeeld de kleur van een button testen, button A is blauw en button B is rood. 50% van de bezoekers krijgt de blauwe variant te zien en de ander helft de rode.

Op basis van de gemeten data kun je een besluit nemen welke kleur het beste is voor de knop en dus voor de meeste conversies zorgt. Dit is een hele simpele versie van een A/B test zo kun je ook verschillende titels, afbeeldingen of teksten testen, de grote bedrijven zoals Facebook, Bol.com testen letterlijk alles, ook verscheidene lay-outs en designs.

Voordelen van A/B testing
  • Objectieve data
  • Live testen met echte websitebezoekers
  • Relatief simpele manier van conversie verhogen
  • De bezoeker merkt niets van het experiment

Conversie optimalisatie bureau

Whisky Friday is niet alleen gespecialiseerd in SEO en SEA, maar ook in conversie optimalisatie. Met tools zoals Google Optimize, Analytics en Hotjar kunnen we meten hoe bezoekers reageren en A/B testen uitvoeren zodat jij meer conversies krijgt met minder bezoekers.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw website te optimaliseren voor conversie, van het ontwerpen van uw pagina’s voor een maximale impact tot het gebruik van overtuigende copywriting-technieken. Maar het belangrijkste is dat u uw publiek begrijpt en weet wat zij van uw website verwachten.

Conversie optimalisatie is het verbeteren van het vermogen van uw website om bezoekers om te zetten in klanten of leads. Dit betekent dat u uw website optimaliseert voor een maximale conversie – door het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken om de gewenste actie te voltooien.

 

Conversie Optimalisatie Specialist, dat zijn wij!

Conversie optimalisatie, of kortweg CRO, is het proces van het optimaliseren van een website of webpagina om het aantal bezoekers dat converteert in klanten of leads te verhogen. Met andere woorden, CRO draait om het zo gemakkelijk mogelijk maken voor uw bezoekers om de gewenste actie te ondernemen, of dat nu het aanmelden voor een nieuwsbrief is, het doen van een aankoop, of gewoon het invullen van een contactformulier.

Als u het conversiepercentage van uw website wilt verbeteren, moet u samenwerken met een specialist in conversie optimalisatie. Dit zijn experts op het gebied van CRO die u kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van problemen die verhinderen dat uw website bezoekers omzet in klanten.

Hulp nodig met Conversie optimalisatie?

Misschien heeft u al eens van de term conversieoptimalisatie (CRO) gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? En hoe kunt u het doen?

Als u het conversiepercentage van uw website wilt verhogen door een bureau, dan is er geen betere manier om te beginnen dan contact opnemen met Whisky Friday. Geef ons een belletje en wie weet kunnen we vandaag nog beginnen met een online marketing strategie en het omzetten van meer bezoekers in klanten.

4.8
4.8/5