Web development

Web development of Ontwikkelen is het bouwen en onderhouden van websites of webshops. Het werk dat achter de schermen gebeurt om een website er fantastisch uit te laten zien, snel te laten werken en goed te laten presteren met een naadloze gebruikerservaring.

In-house developers en designers

Bij het ontwikkelen van een website heb je Webdesigners en Webdevelopers nodig. Ze zijn met elkaar verweven. Zonder designers heb je een slechte gebruikerservaring, zonder developers heb je geen website. Wij hebben deze combinatie in-house. Combineer dit met de laatste technologie, veel ervaring, passie en je hebt de succesformule die aansluit bij jouw doelstellingen.

“ If you can design one thing, you can design everything” - Paul Cookson

Je weet dat je toe bent aan een nieuwe website als:

Stappenplan voor het ontwikkelen van een website

Een website ontwikkelen bestaat uit de volgende 6 essentiële fases:

1. Samen de route uitstippelen

We beginnen met het inventariseren van de doelen van jouw organisatie. Vervolgens maken we het project overzichtelijk en prioriteren we alle doelen, wensen en eisen. Met deze informatie kunnen we de website door middel van de taxonomie.

2. Designfase

Vervolgens ontwerpen we een prototype van je website. We optimaliseren het prototype tot dat jij en de stakeholders tevreden zijn. Ik breng de designers nu in diskrediet, maar deze pagina gaat tot slot over development. Wil je nog meer informatie over de ontwerpfase? Onze designers gaan op deze pagina nog dieper in op digital design.

3. Ontwikkelfase

Als het design helemaal perfect is beginnen we met bouwen. We registeren de domeinnaam en WordPress wordt geïnstalleerd op onze groene energie draaiende server. Verder zorgen we ervoor dat berichten of events dynamisch gekoppeld kunnen worden aan onderwerpen of personen. Oké de backend staat nu, we kunnen aan de slag met de frontend. De frontend is hoe je de website op desktop, mobiel en tablet en tablet ziet.

4. Testfase

Na het ontwikkelen van de website gaan we ‘m uitgebreid testen. We zorgen ervoor dat alles soepel draait. Op je laptop, tablet, mobiel en natuurlijk verschillende browsers.

5. Liveweek & livegang

Als de website (bijna) klaar is voor livegang begint bij ons de liveweek. De laatste bugs worden uit de website gehaald. Je krijgt van ons een introductie van WordPress, zodat je kan beginnen met het vullen van de content. Aan het van de week sluiten we de liveweek feestelijk af met de livegang.

6. Onderhoud en updates

Een website is net als een auto. Je kan je auto regelmatig laten onderhouden of rijden tot er problemen ontstaan. Regelmatig onderhouden zorgt voor lagere kosten en je rijdt beter en zuiniger. Een Service Level Agreement (SLA) zorgt ervoor dat je website up to date blijft en de licenties van premium core-plugins en systemen betaald worden. Meer informatie over SLA’s vindt je hier.

5 redenen om development aan Whisky Friday over te laten:

Vragen? Misschien zit het antwoord hier al tussen.

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte en de functionaliteiten van de website. Wij bouwen websites voor bedrijven die bereid zijn te investeren in een goede website.

Voordat we een offerte sturen, gaan we altijd eerst in gesprek en praten we over het eerste concept. We denken altijd met je mee en zoeken samen naar de beste oplossing binnen jouw budget.

Ja zeker, lees meer over het koppelen van systemen met een API op deze pagina.

Om websites 24/7 online te houden is een betrouwbare, veilige en snelle webhosting een voorwaarde. Welk type webhosting het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van het aantal bezoekers, dataverkeer, opslag van data en security-eisen. Wij hebben onze dedicated webservers ondergebracht bij diverse Nederlandse providers. No worries. We’ve got you covered. Wil je nog meer weten over onze hosting? Kijk dan op deze pagina

Bij Whisky Friday is er sprake van transparantie en zekerheid. Wij zoeken een win-win situatie. Daarom begroten wij vooraf de kosten en vertellen je eerlijk wat er wel en niet mogelijk is binnen je budget.

Zijn wij niet de ideale partij voor de case? Dan verwijzen we je graag naar iemand die je wél op weg helpt.