Online Marketing experts

Het maakt niet uit in welke industrie je bedrijf opereert, ongeacht de grootte van je bedrijf of het soort diensten je aanbied of producten die je verkoopt; je kan in dit tijdperk niet meer zonder online marketing, de kennis en ervaring voor een succesvol online marketing strategie is key.

Zoekmachine optimalisatie experts bovenaan google komen

Online marketing bureau Den Haag

Daarom is het belangrijke dat je hier een goed online marketing bureau voor inschakelt. Bij Whisky Friday in Den Haag staat een enthousiast team met ieder zijn eigen expertises klaar om jou te ondersteunen.

Meer verkeer naar jou website

Je kan in dit tijdperk niet meer zonder online marketing

Alles is meetbaar

Online marketing is voor elk bedrijf toegankelijk

Online Marketing experts in 3 stappen

Wij zijn experts in SEO en Online marketing. We helpen je daarom met de digitale strategie van jouw bedrijf zodat jij kan groeien.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google

1

Discovery sessie

Elk gesprek is een nieuwe ontdekkingssessie. Voordat we onze klanten kunnen helpen met groeien moeten we zo veel mogelijk weten van de onderneming en de branche.

zoekmachine optimalisatie SEO specialist in den haag online marketing

2

Online marketingonderzoek

We gaan het landschap rondom jouw bedrijf onderzoeken en identificeren de zakelijke kansen... Onze Experts krijgen hiervan een grote glimlach.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google
3

Online Strategie

Nu hebben we een online (marketing) strategie. Deze strategie is een schatkaart dat jouw bedrijf kan gebruiken om hogere inkomsten te behalen. Let's go!

Bedrijven die online succes behalen

Cases & Testimonials

Met een vogelvlucht door al onze cases van 2022 met daarnaast een mooi woordje over onze laatste samenwerking

In goede handen:

“WF is goed in staat om – in een fijne samenwerking – ons te helpen bij het verwezenlijken van een concreet, gebruiksvriendelijk en praktisch platform voor strategische vraagstukken. Via deze ‘routekaart’ roepen we alle belanghebbenden op hun inspanningen voor leefstijlgeneeskunde zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Het platform stelt ons in staat om samen met anderen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting te geven en versnellen.” TNO namens Lifestyle4Health

Marjan van Erk

Senior project manager - TNO

Onze klanten

online marketing Webdesign bureau den haag
online marketing Webdesign bureau den haag
online marketing Webdesign bureau den haag
online marketing Webdesign bureau den haag
online marketing Webdesign bureau den haag

Ontdek waar de kansen liggen voor jouw bedrijf

Wil je kansen pakken? Samen ontwikkelen we een digitale strategie die naadloos aansluit bij jouw bedrijfsdoelen. Plan een oriëntatiegesprek in, en we laten je zien waar de kansen liggen.

online marketing Webdesign bureau den haag

FAQ

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie is het doel om met specifieke zoekwoorden bovenaan in de zoekmachines te komen.

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. We richten ons dan op de zogenaamde ‘organische resultaten van Google’. Dit zijn de gratis resultaten op de SERP en dus niet de Google advertenties.

Een SEO specialist (ook wel online marketeer of SEO marketeer genoemd) is iemand die er voor zorgt dat websites zo hoog mogelijk in de zoekmachines komen, met als doel het verhogen van het onbetaald bezoekersverkeer en het aantal conversies (aankopen, downloads, enz..).

Onze SEO specialisten uit Den Haag zorgen ervoor dat specifieke zoekwoorden hoger komen in de onbetaalde zoekresultaten van zoekmachines zoals Google of Bing. Dagelijkse werkzaamheden van SEO-specialisten zien er als volgt uit:

  • Verbeteren van posities in zoekmachines, met name door middel van linkbuilding, het bijdragen aan goede content en het aandragen van aanbevelingen en technische verbeteringen
  • SEO analyse, het analyseren van zoekgedrag van de doelgroep
  • SEO onderzoek, het maken van zoekwoordrapportages met tools zoals Semrush en Ahrefs
  • Schrijven van content gebaseerd op zoekwoordenanalyses, dit wordt ook wel SEO copywriting genoemd.
  • Meten, analyseren en monitoren van zoekmachine resultaten van de content. Hiervan is het doel het aantal nieuwe bezoekers en de conversie te vergroten
  • Analyseren en optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van de website
  • Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het continu veranderende SEO zoekmachine optimalisatie vakgebied

Het belangrijkste verschil is dat je voor SEA moet betalen en dat de resultaten direct zijn.
Heb je de tijd en wil je voor langere periode beter gevonden worden? Dan is SEO voor jouw bedrijf de betere optie.

Wil je direct bovenaan in de resultaten komen? Dan is SEA voor jou de beste manier.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Dit zijn de organische zoekresultaten (onbetaald).

SEA is de afkorting voor Search Engine Advertising, oftewel Zoekmachine Advertenties. Dit zijn de advertenties die je boven de organische zoekresultaten vindt met het label “Ad”.

Je bent op zoek naar manieren hoe je website bezoeken kan verhogen. Hieronder de 5 tips hoe je website bezoekers kan verhogen.

1. Content schrijven
Begin met een zoekwoorden onderzoek, gebruik hiervoor een tool zoals Ubersuggests. Wil je meer weten over een zoekwoorden onderzoek? Lees dan onze gratis zoekwoorden onderzoek handleiding hier.

Na de SEO analyse kun je aan de slag met de zoekwoorden verwerken in de teksten. Let op dat je vragen van bezoekers beantwoord en niet voor de zoekmachines schrijft. Wanneer er namelijk bezoekers op je website komen wil je niet dat ze direct weer weg gaan omdat de teksten niet lekker lezen.

2. Linkbuilding
Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Wanneer er namelijk andere website verwijzen naar jouw website ziet Google dat je website belangrijk is. Je krijgt dan hogere waardering (Domein autoriteit) van zoekmachines zoals Google. In combinatie met de geschreven content ga je hoger te ranken op de zoekwoorden die je in de teksten hebt gebruikt.

3. Google My Business
Heb je al een Google My Business pagina? Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die je helpt om beter gevonden te worden in de zoekmachine. De informatie die je invult via Google Mijn Bedrijf is te vinden via de Google Search en Google Maps. Het is een verbetering voor de zoekmachine ranking en de zichtbaarheid van je bedrijf wordt lokaal vergroot.

4. Social Media
Door actief te posten op social media kun je meer bezoekers naar je website krijgen. Social media heeft geen directe invloed op SEO. Maar indirect heeft het een positief effect op de zoekresultaten. De shares, likes en comments die uw posts ontvangen zijn vitale signalen die Google en andere zoekmachines gebruiken om uw website te rangschikken.

5. Adverteren
Het effect van Google Ads op de zoekresultaten is vergelijkbaar met het effect van social media: namelijk indirect, hoe meer mensen je zien, hoe groter de kans dat ze over je gaan praten (links, mentions, shares). Dit maakt je kansen om organisch gevonden te worden weer groter. Wel krijg je direct bezoekers op je website, echter als je stopt met betalen stopt dit.

Wat is online marketing?

Het begrip online marketing is een verzamelnaam van alle marketinggebruiken die online plaatsvinden. Dat zijn handelingen waarbij je een boodschap of bericht via verscheidene online kanalen deelt over je product, merkt of diensten. Deze boodschap kan dan op een effectieve, meetbare wijze gemeten worden. E-mail, advertenties in de zoekresultaten, social media en zoekmachine marketing vallen allemaal onder de noemer online marketing. Whisky Friday is gespecialiseerd in Online Marketing in Den Haag

Online marketing word ook wel internet marketing, digital marketing, web marketing, growth hacking en website marketing genoemd. Het tegenbeeld van online marketing is offline marketing ook wel bekend als traditionele marketing. Hieronder vallen de marketingdiensten zonder het inzetten van digitale media, zoals het internet. Een paar voorbeelden zijn: advertenties in je lokale krant, tijdschriften, dagbladen, televisie- en radioreclame.

Wat zijn online marketing doelen?

Op welke platform je je boodschap gaat verspreiden is afhankelijk van de doelen die je als bedrijf hebt. Hiervoor stel je meetbare conversiedoelen op waar het succes of falen bijgehouden kan worden. De volgende doelen zijn er in de online marketing:

Lead Generation

Dit is vaak een doelstelling voor een website waar diensten of producten worden aangeboden die niet direct op de site gekocht kunnen worden, hiervoor moet eerst namelijk contact gezocht worden zoals een offerteaanvraag, contactformulier, telefonisch of e-mail contact.

Conversies

In het kort meer verkopen genereren. Leads kunnen ook conversie gezien worden, aangezien dit uiteindelijk ook tot conversie/sales zou kunnen leiden. Om tot een conversie te komen is het belangrijk dat de potentiële klanten op de correcte manier benaderd worden. Zo heb je verschillende benaderingen voor verschillende klanten zo klant die nog aan het oriënteren is naar je product of dienst op een andere manier benaderd worden dan een potentiële klant die al weet welk hij/zij wil.

Branding

Branding ook wel naamsbekendheid genoemd is van belang in een branche waar er veel alternatieven/concurrenten zijn voor jouw product. Door jouw product of dienst te promoten op het internet op naamsbekendheid en reputatie, kun je er voorzorgen dat consumenten naar jouw pagina komen. Doormiddel van branding campagne kan je er voor zorgen dat meer verkeer naar jou website gaat in plaats van de concurrent.

Vindbaarheid

Wanneer je website nieuw is en nog geen bezoekers trekt en dus ook geen leads of verkopen genereert is dit omdat je website nog niet goed gevonden wordt. Wanneer je zoekt naar jouw product of dienst, sta je pas op de vijfde pagina in de zoekresultaten. Op de bovenste 3 organische zoekresultaten zo’n 70% geklikt en zelfs 90% van het consumenten kijkt niet verder dan de eerste pagina van de zoekmachines.

Online marketing uitbesteden

Heb je niet de tijd en kennis om je online marketing zelf te doen? Dan kan je altijd nog je online marketing uitbesteden aan een online marketing bureau. Whisky Friday is een online marketing bureau in Den Haag met mix van ervaren marketeers en designers met ieder zijn of haar eigen expertise binnen het vak. Een ieder met zijn of haar eigen specialisme waardoor wij effectief de online marketing voor bedrijven uit kunnen voeren. We beschikken over de perfecte mix van online marketing en design om jou te laten groeien.

Wat kost marketing bij een online marketing bureau in Den Haag?

We krijgen vaak de vraag ‘wat de kosten zijn van online marketing?’. Dit is een vraag waar eigenlijk geen direct antwoord op te geven is zonder meer informatie. Wel kan er gesproken worden over gemiddelde kosten maar de precieze kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke doelen en wie de concurrentie is op de markt. We gaan daarom ook graag het gesprek met je aan om zo tot een prijsvoorstel komen.

Vormen van online marketing

Online marketing is dus een verzamelnaam is voor verschillende soorten digitale marketing. Elk digitaal kanaal heft weer zijn eigen onderscheidende marketingdiscipline. Al deze disciplines hebben weer hun eigen voor- en nadelen. Welke marketingvorm je kiest is weer afhankelijk van de doelgroep die past bij jouw dienst, product of merk past. Je kan uit de volgende marketingdisciplines:

4.8
4.8/5