Zoekmachine optimalisatie

Jouw website beter vindbaar maken voor jouw doelgroep door zoekmachine optimalisatie. Maak je klaar voor de toekomst door zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een SEO bureau zoals Whisky Friday uit Den Haag.

Zoekmachine optimalisatie experts bovenaan google komen

Specialist zoekmachine optimalisatie voor meer omzet

Het verbeteren van je positie kun je zelf doen, maar je hebt hiervoor best wel wat kennis nodig. Kennis over onderwerpen zoals: linkbuilding, SEO onderzoek, technische optimalisatie, schrijven van seo teksten, lokale SEO en conversie-optimalisatie. Door je zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan onze experts wordt de kwaliteit en de autoriteit van je website verbeterd en kom jij hoger in de zoekresultaten van Google.

Hoger ranken in de zoekmachines

Een gepaste zoekwoorden strategie voor jouw bedrijf

De snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website wordt verhoogd

Bovenaan Google komen

Zoekmachine optimalisatie in 3 stappen

Wij zijn experts in SEO en Online marketing. We helpen je daarom met de digitale strategie van jouw bedrijf zodat jij kan groeien.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google

1

Discovery sessie

Elk gesprek is een nieuwe ontdekkingssessie. Voordat we onze klanten kunnen helpen met groeien moeten we zo veel mogelijk weten van de onderneming en de branche.

zoekmachine optimalisatie SEO specialist in den haag online marketing

2

Online marketingonderzoek

We gaan het landschap rondom jouw bedrijf onderzoeken en identificeren de zakelijke kansen... Onze Experts krijgen hiervan een grote glimlach.

Online marketing Whisky Friday SEO hoger in google
3

Online Strategie

Nu hebben we een online (marketing) strategie. Deze strategie is een schatkaart dat jouw bedrijf kan gebruiken om hogere inkomsten te behalen. Let's go!

Cases & Testimonials

Met een vogelvlucht door al onze cases van 2022 met daarnaast een mooi woordje over onze laatste samenwerking

In goede handen:

“WF is goed in staat om – in een fijne samenwerking – ons te helpen bij het verwezenlijken van een concreet, gebruiksvriendelijk en praktisch platform voor strategische vraagstukken. Via deze ‘routekaart’ roepen we alle belanghebbenden op hun inspanningen voor leefstijlgeneeskunde zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Het platform stelt ons in staat om samen met anderen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting te geven en versnellen.” TNO namens Lifestyle4Health

Marjan van Erk

Senior project manager - TNO

Onze klanten

Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag
Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag
Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag
Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag
Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag

Ontdek waar de kansen liggen voor jouw bedrijf

Wil je kansen pakken? Samen ontwikkelen we een digitale strategie die naadloos aansluit bij jouw bedrijfsdoelen. Plan een oriëntatiegesprek in, en we laten je zien waar de kansen liggen.

Zoekmachine optimalisatie Webdesign bureau den haag

FAQ

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie is het doel om met specifieke zoekwoorden bovenaan in de zoekmachines te komen.

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. We richten ons dan op de zogenaamde ‘organische resultaten van Google’. Dit zijn de gratis resultaten op de SERP en dus niet de Google advertenties.

Een SEO specialist (ook wel online marketeer of SEO marketeer genoemd) is iemand die er voor zorgt dat websites zo hoog mogelijk in de zoekmachines komen, met als doel het verhogen van het onbetaald bezoekersverkeer en het aantal conversies (aankopen, downloads, enz..).

Onze SEO specialisten uit Den Haag zorgen ervoor dat specifieke zoekwoorden hoger komen in de onbetaalde zoekresultaten van zoekmachines zoals Google of Bing. Dagelijkse werkzaamheden van SEO-specialisten zien er als volgt uit:

  • Verbeteren van posities in zoekmachines, met name door middel van linkbuilding, het bijdragen aan goede content en het aandragen van aanbevelingen en technische verbeteringen
  • SEO analyse, het analyseren van zoekgedrag van de doelgroep
  • SEO onderzoek, het maken van zoekwoordrapportages met tools zoals Semrush en Ahrefs
  • Schrijven van content gebaseerd op zoekwoordenanalyses, dit wordt ook wel SEO copywriting genoemd.
  • Meten, analyseren en monitoren van zoekmachine resultaten van de content. Hiervan is het doel het aantal nieuwe bezoekers en de conversie te vergroten
  • Analyseren en optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van de website
  • Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het continu veranderende SEO zoekmachine optimalisatie vakgebied

Het belangrijkste verschil is dat je voor SEA moet betalen en dat de resultaten direct zijn.
Heb je de tijd en wil je voor langere periode beter gevonden worden? Dan is SEO voor jouw bedrijf de betere optie.

Wil je direct bovenaan in de resultaten komen? Dan is SEA voor jou de beste manier.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Dit zijn de organische zoekresultaten (onbetaald).

SEA is de afkorting voor Search Engine Advertising, oftewel Zoekmachine Advertenties. Dit zijn de advertenties die je boven de organische zoekresultaten vindt met het label “Ad”.

Je bent op zoek naar manieren hoe je website bezoeken kan verhogen. Hieronder de 5 tips hoe je website bezoekers kan verhogen.

1. Content schrijven
Begin met een zoekwoorden onderzoek, gebruik hiervoor een tool zoals Ubersuggests. Wil je meer weten over een zoekwoorden onderzoek? Lees dan onze gratis zoekwoorden onderzoek handleiding hier.

Na de SEO analyse kun je aan de slag met de zoekwoorden verwerken in de teksten. Let op dat je vragen van bezoekers beantwoord en niet voor de zoekmachines schrijft. Wanneer er namelijk bezoekers op je website komen wil je niet dat ze direct weer weg gaan omdat de teksten niet lekker lezen.

2. Linkbuilding
Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Wanneer er namelijk andere website verwijzen naar jouw website ziet Google dat je website belangrijk is. Je krijgt dan hogere waardering (Domein autoriteit) van zoekmachines zoals Google. In combinatie met de geschreven content ga je hoger te ranken op de zoekwoorden die je in de teksten hebt gebruikt.

3. Google My Business
Heb je al een Google My Business pagina? Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die je helpt om beter gevonden te worden in de zoekmachine. De informatie die je invult via Google Mijn Bedrijf is te vinden via de Google Search en Google Maps. Het is een verbetering voor de zoekmachine ranking en de zichtbaarheid van je bedrijf wordt lokaal vergroot.

4. Social Media
Door actief te posten op social media kun je meer bezoekers naar je website krijgen. Social media heeft geen directe invloed op SEO. Maar indirect heeft het een positief effect op de zoekresultaten. De shares, likes en comments die uw posts ontvangen zijn vitale signalen die Google en andere zoekmachines gebruiken om uw website te rangschikken.

5. Adverteren
Het effect van Google Ads op de zoekresultaten is vergelijkbaar met het effect van social media: namelijk indirect, hoe meer mensen je zien, hoe groter de kans dat ze over je gaan praten (links, mentions, shares). Dit maakt je kansen om organisch gevonden te worden weer groter. Wel krijg je direct bezoekers op je website, echter als je stopt met betalen stopt dit.

Zoekmachine optimalisatie Den haag

Met Zoekmachine optimalisatie (of SEO of search engine optimization) word je op het juiste moment door de juiste doelgroep gevonden. Zoekmachine optimalisatie stelt je in staat om meer bezoekers naar jouw website te begeleiden door gratis organische zoekresultaten. Op het moment dat mensen zoeken naar jouw dienst of product zijn ze uiteraard geïnteresseerd.

 

Zoekmachine optimalisatie MKB

Zoekmachine optimalisatie kan wonderen doen voor het MKB. Er zijn veel mogelijkheden om te stijgen en het aantal leads te vergroten, zeker als je nog niet goed ranked. 

Er zijn veel factoren die de ranking van jouw website bepaalt, onze experts weten hier alles van. Een aantal belangrijk factoren bij zoekmachine optimalistie MKB zijn: 

zoekwoorden keuzes, performance van je website, content, gebruiksvriendelijkheid, sitestructuur, en waarde op domein-niveau. Lees dit artikel voor meer zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden den haag

Wanneer je niet de tijd en kennis hebt om je SEO zelf te doen is het handig om de zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO specialist uit Den Haag zoals Whisky Friday.

In tegenstelling tot Google Ads of paid social media berichten profiteer je constant van de hoge ranking in Google. Bij social mediaplatformen verdwijnen onbetaalde posts snel uit de timeline van je doelgroep. Post je niet regelmatig? Dan is de kans groot dat de meeste volgers je berichten zelfs helemaal niet meer zien.

WordPress website optimaliseren voor seo

Je komt niet zomaar boven aan Google. Google verwacht namelijk dat je website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Onze grafisch ontwerpers zijn gedreven specialisten wanneer je een webdesign wilt laten maken.  Onze ontwikkelaars kunnen voor jouw een  WordPress website ontwikkelen waardoor je volledige geoptimaliseerd bent voor de zoekmachines.

Dit is belangrijk want de website moet namelijk responsive zijn, dus even goed te gebruiken op mobiel en tablet als op de computer. Snelle laadtijden, de meeste mensen haken na meer dan 3s wachten namelijk af. De veiligheid van je website, SSL certificaten zijn hoor een must. Alle bovenstaande punten neemt Google mee als ranking factoren. Naast het beter ranken in Google zal je conversie ratio toenemen, je bent namelijk de gebruikerservaring aan het verbeteren en dit leidt tot meer verkopen.

Zoekmachine optimalisatie bureau

Voor een zoekmachine optimalisatie bureau is de eerste stap het onderzoek van je website voor SEO. Zo gaan we onderzoeken wat de huidige positie in de rangorde van Google is en de status van jouw website. Naast dat we jouw website onder de loep nemen, kijken we ook naar je concurrent(en) en hun ranking. Hierop volgt een totale scan van je website analytics, waardoor we de zoekwoorden kunnen spotten die jou zullen onderscheiden van je concurrenten.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden of zelf doen?

Bij het maken van een SEO pagina beginnen we met een onderzoek naar de doelgroep en een zoekwoordenonderzoek. Google zet de zoeker op de 1e plaats, Google is namelijk gemaakt om de vragen van de gebruikers te beantwoorden met relevante informatie. Ze willen de zoekers zo snel en effectief mogelijk antwoorden geven. Hiervoor gaan wij kijken welke vragen de doelgroep heeft en welke zoekwoorden hierop aansluiten.

Heb je nog vragen over SEO uitbesteden of wil je meer informatie? Neem dan contact met op met chat@whiskyfriday.nl of bel ons een op 070 211 7996.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Search engine optimisation bestaat uit de volgende onderdelen:

Strategie

De gepaste online strategie voor online marketing is noodzakelijk voor zoekmachine optimalisatie. Je moet namelijk van te voren weten op welke zoekwoorden je wilt focussen, deze moeten aansluiten bij je product of diensten. Ook moet je inzicht hebben waar de verbeterpunten voor je website zitten, dit kan de content zijn , of de snelheid van de website. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je een plan en doelstelling opstellen, om vervolgens mee aan de slag te gaan. Zoek je een zoekmachine optimalisatie agency in Den Haag, neem dan contact met ons op.

Content

Content is de informatie die wordt gedeeld met je websitebezoekers, zoals teksten, infographics, video’s en afbeeldingen. Aan de hand van deze soorten content begrijpen zowel de bezoekers als de Google crawlers waar je pagina/website over gaat. Door gebruik te maken van SEO copywriting wordt de content beter geoptimaliseerd voor Google omdat er gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden.

Techniek

De techniek achter de website zorgt voor een betere/snellere werking en gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. Verder zorgt een betere technische werking dat Google jouw website makkelijker kan lezen en zo beter beoordeeld. De laadsnelheid, de responsitivity voor mobiele gebruikers, het installeren van zo min mogelijk plug-ins en de code schoonhouden heeft hier allemaal invloed op.

Linkbuilding

Linkbuilding een doorslaggevend onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Elk domein (website) wordt door zoekmachines beoordeeld en krijgt een domeinwaarde toegekend. Deze waarde krijg je gebaseerd op de volgende factoren: Het aantal kwalitatieve en relevante links van andere websites naar jou website, dit worden ook wel backlinks genoemd. Deze links kun je zien als een aanprijzing voor jouw website. Hoe meer relevante websites met domeinwaarde het over jouw website hebben, hoe belangrijker jouw website is voor Google.

Conversies

Een toppositie in Google hebben is heel leuk, maar als je bezoekers geen contact opnemen of bestellingen plaatsen heb je vrij weinig aan die toppositie. Je wil dat een potentiele klant op je website contact opneemt of bestelling plaatst, door het gebruik van conversieoptimalisatie wordt de website zo gedesigned en gebouwd dat klanten sneller en makkelijker over gehaald worden tot actie.

Zoekwoorden onderzoek

Bij het maken van een SEO pagina beginnen we met een onderzoek naar de doelgroep en een zoekwoordenonderzoek. Google zet de zoeker op de 1e plaats, Google is namelijk gemaakt om de vragen van de gebruikers te beantwoorden met relevante informatie. Ze willen de zoekers zo snel en effectief mogelijk antwoorden geven. Hiervoor gaan wij kijken welke vragen de doelgroep heeft en welke zoekwoorden hierop aansluiten. Lees dit artikel voor een handleiding voor zoekwoorden onderzoek.

4.8
4.8/5