Zoekmachine optimalisatie (SEO) Den Haag

Website optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie ook wel bekend als het Engelse woord search engine optimisation, afgekort (SEO), wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken in zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Door fundamenteel je website aan te passen en te optimaliseren wordt de vindbaarheid in Google beter. Door teksten te schrijven die vragen van de klanten beantwoorden met daarin voor jou belangrijke zoektermen, zul je meer relevante bezoekers of potentiele klanten naar je website bezoeken. De optimalisaties zijn weer op te splitten in 2 onderdelen, namelijk on-page of off-page optimalisatie. Laat je zoekmachine optimalisatie in Den Haag door Whisky Friday doen voor resultaat!

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Search engine optimisation bestaat uit de volgende onderdelen:

Strategie

De gepaste strategie is noodzakelijk voor zoekmachine optimalisatie. Je moet namelijk van te voren weten op welke zoekwoorden je wilt focussen, deze moeten aansluiten bij je product of diensten. Ook moet je inzicht hebben waar de verbeterpunten voor je website zitten, dit kan de content zijn , of de snelheid van de website. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je een plan en doelstelling opstellen, om vervolgens mee aan de slag te gaan. Zoek je een zoekmachine optimalisatie agency in Den Haag, neem dan contact met ons op.

Content

Content is de informatie die wordt gedeeld met je websitebezoekers, zoals teksten, infographics, video’s en afbeeldingen. Aan de hand van deze soorten content begrijpen zowel de bezoekers als de Google crawlers waar je pagina/website over gaat. Door gebruik te maken van SEO copywriting wordt de content beter geoptimaliseerd voor Google omdat er gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden.

Techniek

De techniek achter de website zorgt voor een betere/snellere werking en gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. Verder zorgt een betere technische werking dat Google jouw website makkelijker kan lezen en zo beter beoordeeld. De laadsnelheid, de responsitivity voor mobiele gebruikers, het installeren van zo min mogelijk plug-ins en de code schoonhouden heeft hier allemaal invloed op.

Linkbuilding

Linkbuilding een doorslaggevend onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Elk domein (website) wordt door zoekmachines beoordeeld en krijgt een domeinwaarde toegekend. Deze waarde krijg je gebaseerd op de volgende factoren: Het aantal kwalitatieve en relevante links van andere websites naar jou website, dit worden ook wel backlinks genoemd. Deze links kun je zien als een aanprijzing voor jouw website. Hoe meer relevante websites met domeinwaarde het over jouw website hebben, hoe belangrijker jouw website is voor Google.

Conversies

Een toppositie in Google hebben is heel leuk, maar als je bezoekers geen contact opnemen of bestellingen plaatsen heb je vrij weinig aan die toppositie. Je wil dat een potentiele klant op je website contact opneemt of bestelling plaatst, door het gebruik van conversieoptimalisatie wordt de website zo gedesigned en gebouwd dat klanten sneller en makkelijker over gehaald worden tot actie.

Voordelen van: Zoekmachine optimalisatie (SEO) Den Haag

Nederlandse AI Coalitie wf website 2021 featured img nlaic
Nederlandse AI Coalitie

Van grafisch werk tot het ontwikkelen van hét grootste informatieplatform omtrent AI in Nederland.

Archipel Tax Advice wf website 2021 featured img ata
Archipel Tax Advice

Van Start-up naar Scale-up met behoud van de heerlijke identiteit

Lifestyle4Health Group
Lifestyle4Health

Leefstijlgeneeskunde bekend maken bij een groter publiek

SBL Cyber Security wf website 2021 featured img sbl
SBL Cyber Security

Catch me if you can… Cyber criminelen geen schijn van kans

De Rokerij wf de rokerij 001
De Rokerij

We lieten de hele visuele identiteit flink roken!

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO richt zich op de topposities in de organische, niet-betaalde resultaten en bij SEA gaat het om de betaalde advertenties boven de organische resultaten. SEA staat voor search engine advertising. Je betaald bij SEA dan ook per click en zal geen traffic meer generen wanneer het budget op is, bij SEO pagina’s is dit wel het geval omdat deze organisch ranken.

Zoekwoorden onderzoek

Bij het maken van een SEO pagina beginnen we met een onderzoek naar de doelgroep en een zoekwoordenonderzoek. Google zet de zoeker op de 1e plaats, Google is namelijk gemaakt om de vragen van de gebruikers te beantwoorden met relevante informatie. Ze willen de zoekers zo snel en effectief mogelijk antwoorden geven. Hiervoor gaan wij kijken welke vragen de doelgroep heeft en welke zoekwoorden hierop aansluiten.

Website optimalisatie
Google ranking

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden of zelf doen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de zoekmachine optimalisatie van je website te doen. Een paar teksten schrijven, links ruilen, hoe moeilijk kan het zijn? Teksten schrijven kost veel tijd en geoptimaliseerde teksten schrijven is niet voor iedereen zo eenvoudig. Daarom is het vaak handiger om deze klus uit te besteden aan een SEO bureau in Den Haag zoals Whisky Friday.

Whisky Friday levert veel meerwaarde voor de promotie van mijn merk via digital marketing. Ze geven pro-actief advies en denken echt mee als partner. Kortom ben al ruim 2 jaar een zeer tevreden klant!

Wie met ons in zee zijn