SEO Specialist Den Haag

Online marketing, nr 1 positie in google voor onno

Zorg dat jouw website vindbaar is in Google door middel van zoekmachine optimalisatie.
Je kan zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een SEO bureau zoals Whisky Friday uit Den Haag of je kan zelf aan de slag gaan om je SEO te verbeteren.

Online marketing, nr 1 positie in google voor onno

Stappenplan voor het ontwikkelen van een website

Het verbeteren van je positie kun je zelf doen, maar je hebt hiervoor best wel wat kennis nodig. Kennis over onderwerpen zoals: linkbuilding, SEO onderzoek, technische optimalisatie, schrijven van seo teksten, lokale SEO en conversie-optimalisatie. Door je zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO marketeer wordt de kwaliteit en de autoriteit van je website verbeterd en kom jij hoger in de zoekresultaten van Google.

Waarom SEO?

Met SEO word je op het juiste moment door de juiste doelgroep gevonden. Op het moment dat mensen zoeken zijn ze namelijk geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product.

SEO geeft vertrouwen

De meeste mensen vertrouwen Google. Wanneer Google je website boven aan de zoekresultaten plaats geeft dit je doelgroep extra vertrouwen in je bedrijf, product of dienst. Kan jij de laatste keer herinneren dat je op de 2e pagina van Google hebt gezocht? Of zelfs een product of dienst hebt afgenomen van een bedrijf dat op de 2e of 3e pagina stond? De kans dat iemand contact met je opneemt wanneer je de tweede pagina staat is nihil. Er is zelfs de volgende uitspraak “Je kan een lijk begraven op de 2e pagina van Google”.

Altijd promotie

In tegenstelling tot Google ads of paid social media berichten profiteer je constant van de hoge ranking in Google. Bij social mediaplatformen verdwijnen onbetaalde posts snel uit de timeline van je doelgroep. Post je niet regelmatig? Dan is de kans groot dat de meeste volgers je berichten zelfs helemaal niet meer zien.

Continue verbeteren van je website

Je komt niet zomaar boven aan Google. Google verwacht namelijk dat je website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Je website moet responsive zijn, dus even goed te gebruiken op mobiel en tablet als op de computer. Snelle laadtijden, de meeste mensen haken na meer dan 3s wachten namelijk af. De veiligheid van je website, SSL certificaten zijn hoor een must. Alle bovenstaande punten neemt Google mee als ranking factoren. Naast het beter ranken in Google zal je conversie ratio toenemen, je bent namelijk de gebruikerservaring aan het verbeteren en dit leidt tot meer verkopen.

Naamsbekendheid

Net als alle andere offline en online kanalen draagt SEO bij aan je naamsbekendheid.
Sommige bezoekers zijn nog aan het oriënteren en onderzoeker en zijn nog niet klaar voor een aankoop. Door je hoge positie in Google en een klik op je website ben je al wel top of mind in de volgende fase van de customer journey.

SEO tekstschrijver Den Haag

Wat is een SEO tekstschrijver? Een SEO tekstschrijver schrijft zoekmachinevriendelijke teksten voor websites en webshops. Ze gaan aan de slag met een zoekwoorden analyse die de SEO specialist heeft gedaan of ze doen zelf een zoekwoorden onderzoek.

Wat is het verschil tussen een SEO tekstschrijver en copy writing? Copywriting is het strategisch schrijven van content om merkbekendheid te creëren en bezoekers aan te zetten tot een bepaalde actie. Om die reden wordt het ook wel overtuigend schrijven genoemd.

SEO schrijven is vooral om mensen die nog een bepaald probleem aan het onderzoeken zijn. Ze zijn op zoek naar antwoorden op hun vragen, een tekschrijver voor websites beantwoord deze vragen en verwerkt de zoekwoorden in de tekst.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Wanneer je niet de tijd en kennis hebt om je SEO zelf te doen is het handig om de zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO specialist uit Den Haag zoals Whisky Friday.

Heb je nog vragen over SEO uitbesteden of wil je meer informatie? Neem dan contact met op met chat@whiskyfriday.nl of bel ons een op 070 211 7996.

Wil je SEO teksten laten schrijven?

Whisky Friday is een SEO specialist in Den Haag. Naast SEO specialisten hebben we ook branche specifieke tekstschrijvers met veel ervaring. Hierdoor kunnen wij voor ieder soort branche en onderwerp wel een pakkende en zoekmachine geoptimaliseerde tekst schrijven.

Heb je nog vragen over SEO teksten laten schrijven of wil je meer informatie?  Neem dan contact met op met chat@whiskyfriday.nl of bel ons een op 070 211 7996.

Vragen? Misschien zit het antwoord hier al tussen.Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie is het doel om met specifieke zoekwoorden bovenaan in de zoekmachines te komen.Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. We richten ons dan op de zogenaamde ‘organische resultaten van Google’. Dit zijn de gratis resultaten op de SERP en dus niet de Google advertenties.Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist (ook wel online marketeer of SEO marketeer genoemd) is iemand die er voor zorgt dat websites zo hoog mogelijk in de zoekmachines komen, met als doel het verhogen van het onbetaald bezoekersverkeer en het aantal conversies (aankopen, downloads, enz..).Wat doet een SEO specialist?

Onze SEO specialisten uit Den Haag zorgen ervoor dat specifieke zoekwoorden hoger komen in de onbetaalde zoekresultaten van zoekmachines zoals Google of Bing. Dagelijkse werkzaamheden van SEO-specialisten zien er als volgt uit:

  • Verbeteren van posities in zoekmachines, met name door middel van linkbuilding, het bijdragen aan goede content en het aandragen van aanbevelingen en technische verbeteringen
  • SEO analyse, het analyseren van zoekgedrag van de doelgroep
  • SEO onderzoek, het maken van zoekwoordrapportages met tools zoals Semrush en Ahrefs
  • Schrijven van content gebaseerd op zoekwoordenanalyses, dit wordt ook wel SEO copywriting genoemd.
  • Meten, analyseren en monitoren van zoekmachine resultaten van de content. Hiervan is het doel het aantal nieuwe bezoekers en de conversie te vergroten
  • Analyseren en optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van de website
  • Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het continu veranderende SEO zoekmachine optimalisatie vakgebiedWat is SEO en SEA?

Het belangrijkste verschil is dat je voor SEA moet betalen en dat de resultaten direct zijn.
Heb je de tijd en wil je voor langere periode beter gevonden worden? Dan is SEO voor jouw bedrijf de betere optie.

Wil je direct bovenaan in de resultaten komen? Dan is SEA voor jou de beste manier.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Dit zijn de organische zoekresultaten (onbetaald).

SEA is de afkorting voor Search Engine Advertising, oftewel Zoekmachine Advertenties. Dit zijn de advertenties die je boven de organische zoekresultaten vindt met het label “Ad”.Hoe website bezoeken verhogen?

Je bent op zoek naar manieren hoe je website bezoeken kan verhogen. Hieronder de 5 tips hoe je website bezoekers kan verhogen.

1. Content schrijven
Begin met een zoekwoorden onderzoek, gebruik hiervoor een tool zoals Ubersuggests. Wil je meer weten over een zoekwoorden onderzoek? Lees dan onze gratis zoekwoorden onderzoek handleiding hier.

Na de SEO analyse kun je aan de slag met de zoekwoorden verwerken in de teksten. Let op dat je vragen van bezoekers beantwoord en niet voor de zoekmachines schrijft. Wanneer er namelijk bezoekers op je website komen wil je niet dat ze direct weer weg gaan omdat de teksten niet lekker lezen.

2. Linkbuilding
Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Wanneer er namelijk andere website verwijzen naar jouw website ziet Google dat je website belangrijk is. Je krijgt dan hogere waardering (Domein autoriteit) van zoekmachines zoals Google. In combinatie met de geschreven content ga je hoger te ranken op de zoekwoorden die je in de teksten hebt gebruikt.

3. Google My Business
Heb je al een Google My Business pagina? Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die je helpt om beter gevonden te worden in de zoekmachine. De informatie die je invult via Google Mijn Bedrijf is te vinden via de Google Search en Google Maps. Het is een verbetering voor de zoekmachine ranking en de zichtbaarheid van je bedrijf wordt lokaal vergroot.

4. Social Media
Door actief te posten op social media kun je meer bezoekers naar je website krijgen. Social media heeft geen directe invloed op SEO. Maar indirect heeft het een positief effect op de zoekresultaten. De shares, likes en comments die uw posts ontvangen zijn vitale signalen die Google en andere zoekmachines gebruiken om uw website te rangschikken.

5. Adverteren
Het effect van Google Ads op de zoekresultaten is vergelijkbaar met het effect van social media: namelijk indirect, hoe meer mensen je zien, hoe groter de kans dat ze over je gaan praten (links, mentions, shares). Dit maakt je kansen om organisch gevonden te worden weer groter. Wel krijg je direct bezoekers op je website, echter als je stopt met betalen stopt dit.Bekijk onze services

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Search engine optimisation bestaat uit de volgende onderdelen:

Strategie

De gepaste strategie is noodzakelijk voor zoekmachine optimalisatie. Je moet namelijk van te voren weten op welke zoekwoorden je wilt focussen, deze moeten aansluiten bij je product of diensten. Ook moet je inzicht hebben waar de verbeterpunten voor je website zitten, dit kan de content zijn , of de snelheid van de website. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je een plan en doelstelling opstellen, om vervolgens mee aan de slag te gaan. Zoek je een zoekmachine optimalisatie agency in Den Haag, neem dan contact met ons op.

Content

Content is de informatie die wordt gedeeld met je websitebezoekers, zoals teksten, infographics, video’s en afbeeldingen. Aan de hand van deze soorten content begrijpen zowel de bezoekers als de Google crawlers waar je pagina/website over gaat. Door gebruik te maken van SEO copywriting wordt de content beter geoptimaliseerd voor Google omdat er gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden.

Techniek

De techniek achter de website zorgt voor een betere/snellere werking en gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. Verder zorgt een betere technische werking dat Google jouw website makkelijker kan lezen en zo beter beoordeeld. De laadsnelheid, de responsitivity voor mobiele gebruikers, het installeren van zo min mogelijk plug-ins en de code schoonhouden heeft hier allemaal invloed op.

Linkbuilding

Linkbuilding een doorslaggevend onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Elk domein (website) wordt door zoekmachines beoordeeld en krijgt een domeinwaarde toegekend. Deze waarde krijg je gebaseerd op de volgende factoren: Het aantal kwalitatieve en relevante links van andere websites naar jou website, dit worden ook wel backlinks genoemd. Deze links kun je zien als een aanprijzing voor jouw website. Hoe meer relevante websites met domeinwaarde het over jouw website hebben, hoe belangrijker jouw website is voor Google.

Conversies

Een toppositie in Google hebben is heel leuk, maar als je bezoekers geen contact opnemen of bestellingen plaatsen heb je vrij weinig aan die toppositie. Je wil dat een potentiele klant op je website contact opneemt of bestelling plaatst, door het gebruik van conversieoptimalisatie wordt de website zo gedesigned en gebouwd dat klanten sneller en makkelijker over gehaald worden tot actie.

Voordelen van: SEO Specialist Den Haag

Online marketing, nr 1 positie in google voor onno
Meerdere nr. 1 posities in Google voor Onno.nu bereikt

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO richt zich op de topposities in de organische, niet-betaalde resultaten en bij SEA gaat het om de betaalde advertenties boven de organische resultaten. SEA staat voor search engine advertising. Je betaald bij SEA dan ook per click en zal geen traffic meer generen wanneer het budget op is, bij SEO pagina’s is dit wel het geval omdat deze organisch ranken.

Zoekwoorden onderzoek

Bij het maken van een SEO pagina beginnen we met een onderzoek naar de doelgroep en een zoekwoordenonderzoek. Google zet de zoeker op de 1e plaats, Google is namelijk gemaakt om de vragen van de gebruikers te beantwoorden met relevante informatie. Ze willen de zoekers zo snel en effectief mogelijk antwoorden geven. Hiervoor gaan wij kijken welke vragen de doelgroep heeft en welke zoekwoorden hierop aansluiten.

Online marketing, nr 1 positie in google voor onno
Meerdere nr. 1 posities in Google voor Onno.nu bereikt

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden of zelf doen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de zoekmachine optimalisatie van je website te doen. Een paar teksten schrijven, links ruilen, hoe moeilijk kan het zijn? Teksten schrijven kost veel tijd en geoptimaliseerde teksten schrijven is niet voor iedereen zo eenvoudig. Daarom is het vaak handiger om deze klus uit te besteden aan een SEO bureau in Den Haag zoals Whisky Friday.

Lifestyle4Health

Leefstijlgeneeskunde bekend maken bij een groter publiek

Archipel Tax Advice

Van Start-up naar Scale-up met behoud van de heerlijke identiteit

Nederlandse AI Coalitie

Van grafisch werk tot het ontwikkelen van hét grootste informatieplatform omtrent AI in Nederland.

5.0
5/5