Infographic laten maken

Een infographic laten maken is je geheime wapen. Dit is een afbeelding die een grote hoeveelheid informatie op aantrekkelijke en simpele wijze uitbeeldt en uitlegt. Bij Whisky Friday kun je een infographic laten ontwerpen die naadloos aansluit bij je huisstijl en brand identity.

Whisky Friday infographics laten maken illustratie laten maken infographic

Infographic of illustratie laten maken?

De presentatie maakt of breekt een verhaal: ellenlange webpagina’s die zwart zien van de letters schrikken je lezers al snel af, hoe interessant de inhoud ook is. Dit zorgt voor problemen wanneer je een grote hoeveelheid complexe informatie op je website wil plaatsen. Hoe hou je de aandacht van je lezers vast? Dan gaat een illustratie of infographic je helpen.

Met een infographic de aandacht grijpen

"Infographics are your secret weapon" Mark Smicikla

Complexe informatie in één oogopslag duidelijk

Houdt de aandacht vast

Jouw Design in 3 stappen

Wij zijn expert in grafische vormgeving. We helpen je daarom met de vormgeving van jouw logo, huisstijl of andere visuele uitingen.

Grafisch ontwerp den haag__logo-laten-maken huisstijl laten maken

1

Kickoff

Weten wat er gemaakt moet worden is enorm belangrijk. Door samen te sparren over de missie, visie, doelgroep(en) en niet te vergeten smaak. Zijn wij instaat dit te visueel te vertalen.

Grafisch ontwerp den haag__logo-laten-maken huisstijl laten maken

2

Schetsen

Niet voor niets dat we onszelf ambachtslieden noemen. Wij schetsen nog met potlood en fineliners, om tot het juiste gevoel te komen wat er overgedragen moet worden.

Grafisch ontwerp den haag__logo-laten-maken huisstijl laten maken
3

Uitwerking

Na het kiezen van een ontwerp, worden de style-keuzes gedocumenteerd. Dit zorgt ervoor dat het logo altijd goed wordt gebruikt. In het overzicht staat welk bestand de juiste is.

Bedrijven die online succes behalen

Cases & Testimonials

Met een vogelvlucht door al onze cases van 2022 met daarnaast een mooi woordje over onze laatste samenwerking

In goede handen:

“WF is goed in staat om – in een fijne samenwerking – ons te helpen bij het verwezenlijken van een concreet, gebruiksvriendelijk en praktisch platform voor strategische vraagstukken. Via deze ‘routekaart’ roepen we alle belanghebbenden op hun inspanningen voor leefstijlgeneeskunde zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Het platform stelt ons in staat om samen met anderen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting te geven en versnellen.” TNO namens Lifestyle4Health

Marjan van Erk

Senior project manager - TNO

Onze klanten

infographic laten maken Webdesign bureau den haag
infographic laten maken Webdesign bureau den haag
infographic laten maken Webdesign bureau den haag
infographic laten maken Webdesign bureau den haag
infographic laten maken Webdesign bureau den haag

Contact? Reactie binnen 48 uur!

Vul hieronder het formulier in en we nemen je aanvraag vrijblijvend in behandeling. Liever bellen? Dat kan via 070 211 6779 op werkdagen, of ouderwets een handmatig mailtje naar chat@whiskyfriday.nl.

infographic laten maken Webdesign bureau den haag

Wat is een infographic?

Een infographic is een breed type visueel ontwerp dat zich meer richt op compositie en lay-out als het gaat om teksten en afbeeldingen.

De Amerikaanse ontwerper Charles Eames zei dat grafisch ontwerp “een uitdrukking is van het doel”, wat betekent dat het vaak de aandacht van een kijker opeist en naar iets specifieks verwijst. Daar is een infographic een goed voorbeeld van. Een infograhpic kan dienen om complexe onderwerpen uit te leggen of een bepaalde emotie op te roepen, zoals urgentie, om hen aan te moedigen een product of dienst te kopen

In tegenstelling tot illustraties wordt een infographic gebruikt om kijkers naar een iets uit te leggen met een doel. Terwijl illustraties bijna volledig afhankelijk zijn van tekeningen, bevat een infographic andere visuele elementen om emoties op te roepen of om hen aan te moedigen iets te doen, zoals het kopen van een product of dienst

Infographic laten maken wordt veel gebruikt voor marketing en branding. Bedrijven wenden zich ook tot grafisch ontwerpers om met infographics meer leads te converteren.

Wat zijn illustraties?

Illustraties worden gebruikt om een verhaal te vertellen of om een bepaalde gedachte uit te beelden en te interpreteren. Vaak wordt het ook gebruikt voor het visueel weergeven van een concept. Illustraties en infographics zijn vaak afhankelijk van tekst en ander materiaal. Er wordt ook een gevoel van verbinding gecreëerd door landschappen en personages te ontwerpen.

Illustraties en infographics zijn bedoeld om een ander stuk tekst te begeleiden via een visueel medium, en helpen de thema’s en ideeën van het bronmateriaal over te brengen.

Illustraties en infographics door reclamebureau gebruikt in bijvoorbeeld publicaties zoals tijdschriften, webdesigns, boeken, blogposts, online marketing en online artikelen. Ze worden ook veel gebruikt in kinderboeken of voor boekomslagen.

Infographic laten ontwerpen

Of je nou op zoek bent naar een belastingadviseur of een lekkere pizzeria – wanneer je een paar zoektermen intikt, schieten de websites als paddenstoelen uit de grond. In deze overvloed van webpagina’s wordt het voor bedrijven steeds lastiger om de aandacht van potentiële klanten te trekken – én vast te houden, aangezien de gemiddelde internetgebruiker slechts 15 seconden op een website verblijft. Om binnen dit korte time frame de aandacht van je lezer te grijpen én de belangrijkste informatie over te brengen, kun je bij Whisky Friday een infographic laten ontwerpen. Een infographic legt complexe informatie op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier uit met behulp van schema’s, tekeningen en grafieken.

Illustratie laten ontwerpen: Visualisatie op maat

Bij Whisky Friday kun je een illustratie laten ontwerpen die naadloos aansluit bij de huisstijl van jouw onderneming. Allereerst bekijken we samen welke informatie de infographic moet bevatten. Hierbij houden we rekening met het doel van de infographic en de (kennis van de) doelgroep. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt in een overzichtelijke structuur met een duidelijke hiërarchie. Wanneer je tevreden bent met deze opzet, maken we een grove schets van de infographic en zetten we alle elementen op hun plek. In de laatste fase zetten we de schets om naar een gedetailleerd ontwerp. We voegen kleuren toe, zetten de puntjes op de i en zorgen ervoor dat de infographic naadloos aansluit op je huisstijl.

Een infographic laten maken bij Whisky Friday

“Need to overcome information overload and get your message across? Infographics are your secret weapon” luidt de achterkant van een boek van marketing expert Mark Smiciklas. Wil jij ontdekken wat dit geheime wapen voor jouw website kan betekenen? Bij Whisky Friday kun je een infographic laten maken voor jouw website waarmee je complexe informatie in één oogopslag duidelijk maakt. Overweeg je een infographic te laten maken en wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in ons Scheveningse kantoor.

4.8
4.8/5